Rettferdighet for dyrene_forside

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253044026
Status: Forventes utgitt 10.10.2023
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Agnete Øye
Orginalens tittel: Justice for Animals

Rettferdighet for dyrene

Vårt kollektive ansvar

Over hele verden lider dyr. De blir påført smerte hver eneste dag — i kjøttproduksjonsindustrien og i form av vanskjøtsel, inhumane jaktmetoder og krypskytteri, ødeleggelse av habitater og forurensning av luft og hav.

Menneskeheten må våkne! mener Martha C. Nussbaum, en av verdens mest innflytelsesrike filosofer. Vi vet for mye om dyrenes liv til å kunne skjule oss bak lettvinte unnskyldninger om at dyr er primitive vesener uten evne til å kjenne smerte, frykt eller glede. Det er på tide at vi tar inn over oss denne kunnskapen og handler i tråd med den.

I denne boken tar Nussbaum for seg hele dyreriket — fra delfiner og kråker til elefanter og hunder — på en banebrytende måte. Ikke minst argumenterer hun for at det er menneskets plikt å slå ned på dyreplageri av alle slag og sørge for rettferdighet for dyrene. 

«Vi mennesker kan og må gjøre det bedre. Loven kan og må gjøre det bedre. Jeg tror at vi nå befinner oss i en viktig oppvåkningstid: Vi er i ferd med å bli klar over at vi er i slekt med en verden full av bemerkelsesverdig intelligente skapninger, og at vi står til ansvar for hvordan vi behandler dem.»

 

Omtale

«Skarp og mesterlig kombinasjon av politisk analyse, filosofisk studie og kamprop som bare må leses.»
Publishers Weekly

«En tankevekkende guide til etisk sameksistens med alle jordens skapninger.»
Kirkus Reviews

«Her, som i tidligere bøker, argumenterer hun grundig, elegant og medrivende — og så nyansert at Aristoteles selv måtte ha vært i toppform for å diskutere med henne.»
National Review

«Briljant og tilgjengelig … Alle, ikke bare lesere som allerede er opptatt av dyrevern, bør lese Nussbaums nyeste bok.»
Review Chicago Review of Books

«... en betimelig og tungtveiende påminnelse om at en positiv fremtid er mulig og verdt å kjempe for.»
The Guardian

«Nussbaum skriver energisk og direkte og byr på både fortellinger og anekdoter. (…) En av bokens fortrinn er at forfatterens holdninger er så tydelig til stede.»
Science