Siv Ringdal

Siv Ringdal til litteraturfestivalen BOKstavelig TALT 2019 3.-5. mai

Temaet for årets festival er relasjoner. Blir du med under hele festivalen, får du gode muligheter for å treffe og snakke med forfatterne, delta på foredrag og arrangementer der forfatterne samtaler om sine bøker og relaterte temaer.


Forfatter og etnolog Siv Ringdal er vinner av Sørlandets litteraturpris for boken På høye hæler i Amerika. Unge Agder-kvinner i etterkrigstidens New York som undersøker hvordan unge, ugifte Agder-kvinner tilpasset seg og tok til seg nye levevaner da de utvandret til New York i årene 1946-1965. Boken har fått god mottakelse og strålende anmeldelser i avisene:

terningkast_5 liten flat.jpg "Siv Ringdal fra Lista sin 400 siders, rikt illustrerte, bok om Agder-kvinner som utvandret til Amerika på 1950-tallet, er fascinerende lesning. Den forteller en del av kulturhistorien som eldre mennesker i dag vil ha et sterkt forhold til [...] Boka bygger på en doktoravhandling. Populariseringen av stoffet er absolutt vellykket. Og flommen av bilder taler nesten mer enn teksten."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen   

"Denne rikt illustrerte boken om unge kvinner fra Agder i New York i 1945-1965 er en bearbeiding av forfatter Siv Ringdals doktoravhandling fra 2016. Det bør ikke skremme noen, fremsillingen er nemlig lettlest, informativ artig og skreve med betydelig glimt i øyet". 
Espen Søbye, Morgenbladet 

Det vil være mulig å høre Siv Ringdal fortelle fra boken sin lørdag 4. mai klokken 13.00 og senere på ettermiddagen kl. 16.30. 

Se hele festivalprogrammet her