1635

Pris:
393.00
Førpris: 449.00
ISBN: 9788253030951
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Innbinding: ib

(Sporten)

En idéhistorisk studie

Idrettens og sportens framvekst og utvikling, fra byfolkets oppdagelse av fjellheimen på 1800-tallet, via skisport til moderne idretter som fotball og golf.

”Hvis de hadde spurt min hustru, ville hun betegnet meg som en sportsidiot.”

Kong Haralds selvkarakteristikk går til kjernen av (Sporten) - En idéhistorisk studie: Hvordan kan det ha seg at også den sosialdemokratiske kongen er blitt fanget av ”sportsidiotien”? I boken, som kan sees som en oppfølger av det kritikerroste storverket De nasjonale strateger (1998), beskrives sportens utvikling fra en eksklusiv vandringssport i fjellheimen for en liten byelite til å bli den dominerende massekultur i dagens samfunn.

Boken tegner et historisk forankret samtidsportrett med kapitler om Tour de France, engelsk TV-fotball og de spektakulære OL fra Berlin 1936 til Beijing 2008. Det hele avsluttes med en refleksjon over ”Den postmoderne kvartett”: sportsavisen VG, Gerhard Heiberg, Kjartan Fløgstad – og et bilde av eventministeren Trond Giske.

Presse

Bølgen og seiersbrøl for Rune Slagstad. Norges sportsidioter har fått noe å bryne seg på med hans 849 siders intelligente drøfting av sportens historie gjennom 200 år. – Stian Bromark, Dagbladet

Imponerende utholdenhetstest. – Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Boken er selvsagt et lite mesterverk. Det var som forventet. – Trond Berg Eriksen, Morgenbladet