1786

Pris:
199.00
ISBN: 9788253033082
Utgivelsesår: 2010
Status: Utsolgt
Sideantall: 951
Innbinding: h

(Sporten)

En idéhistorisk studie

Sportens utvikling fra en eksklusiv vandringssport i fjellheimen til å bli den dominerende massekultur i dagens samfunn.

"Hvis de hadde spurt min hustru, ville hun betegnet meg som en sportsidiot.”

Kong Haralds selvkarakteristikk går til kjernen av (Sporten) - En idéhistorisk studie: Hvordan kan det ha seg at også den sosialdemokratiske kongen er blitt fanget av ”sportsidiotien”? I boken, som kan sees som en oppfølger av det kritikerroste storverket "De nasjonale strateger" (1998), beskrives sportens utvikling fra en eksklusiv vandringssport i fjellheimen for en liten byelite til å bli den dominerende massekultur i dagens samfunn med kapitler om bl.a. Tour de France, engelsk TV-fotball og de spektakulære OL fra Berlin 1936 til Beijing 2008.

Presse

Bølgen og seiersbrøl for Rune Slagstad. [...] med (Sporten) stadfester han sin energiposisjon i norsk toppkultur. Bokas tema er sport, men den er like mye et samtidsportrett av den globale, postmoderne tilstand. Sporten har ikke bare blitt en del av et utvidet kulturbegrep, den har blitt selve globaliseringskulturens avantgarde. – Stian Bromark, Dagbladet

(Sporten) er for avisenes sportssidelesere det Ulysses er for dem som leser populærlitteratur i pocketutgaver på flyreiser: Aktuell, interessant, både tung og forbløffende underholdende og til tider litt mye av det godet. – Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Rune Slagstad har med (Sporten) levert en fantastisk fortolkning om hvordan sportsinteressen langsomt har kommet til å fylle så store rom av folks bevissthet [...] En innsiktsfull idéhistorisk studie over sporten har være savnet på norsk – nå foreligger den.
– Espen Stueland, Klassekampen

Slagstad har skrevet en murstein som vil bli stående støtt i lang tid, del til inspirasjon og dels sikkert til forargelse.
– Arve Hjelseth, Idrottsforum.org

Vil bli lest med interesse i flere generasjoner fremover.
– Trond Berg Eriksen, Morgenbladet
 

Forfatter(e):