Martha Batalha: Usynlighetens historie

Martha Batalha: Usynlighetens historie

Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN: 9788253039190
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Bakkejord, Kaja Rindal

Usynlighetens historie

"Vi får innsyn i en kamp som bare kvinnene selv kan berette om, for omgivelsene blir situasjonen deres en «usynlighetens historie»."

Audun Mosevoll, DAGEN

 

De to søstrene Eurídice og Guida vokser opp i et vanlig middelklassestrøk i 1940- og 50-årenes Rio de Janeiro. Eurídice er full av ambisjoner og ideer, og beundrer den livskloke storesøsteren. Men så en dag rømmer Guida med den rike kjæresten sin, til et liv som viser seg å bli noe ganske annet enn hun drømte om. Selv blir Eurídice gift og får to barn. Hun kjeder seg snart i rollen som husmor, og prøver å starte opp egne prosjekter, vil skrive kokebok og syr kjoler for nabolagets kvinner. Men hver gang setter mannen hennes en stopper for planene.

Mens Rio de Janeiro utvikler seg til en levende og moderne storby, kjemper de to søstrene for å bli sett og få leve sine egne liv i en mannsdominert verden.

Usynlighetens historie er et fargerikt portrett av Rio de Janeiro i dens storhetstid, av to begavede søstre og av de mange uforglemmelige menneskene som omgir dem. En fengslende og original debut full av humor, holdt i et lekent og elegant språk.  

 

OMTALER

"En frydefull Latin-amerikansk fortelling fra Rio de Janeiro. Det er lenge siden jeg har lest latinsk litteratur, som denne fra Brasil, oy så bra!"
Ingunn Kleppan, blogg Kleppanrova


Bla i boka

Forfatter(e):