2001

Pris:
189.00
ISBN: 9788253036571
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 533
Innbinding: h
Oversatt av: Tone Formo

Vi var familien Mulvaney

Joyce Carol Oates

« ... en oppvisning i fortellerglede, språklig generøsitet og psykologisk innsikt.» Arne Hugo Stølan, VG
 

«Med utgivelsen av den moderne klassikeren Vi var familien Mulvaney stadfester Joyce Carol Oates sin posisjon som en av Nord-Amerikas store fortellere» Hilde Slåtto, Dagsavisen

Familien Mulvaney ser ut til å ha alt man kan ønske seg. De bor på en pittoresk gård i upstate New York. Michael er en framgangsrik entreprenør og byggmester, og Corinne driver en gårdsbutikk med antikviteter. Sammen er de muntre, kjærlige og trygge foreldre for barna: den kjekke, atletiske Michael, skolelyset Patrick, den populære og godhjertede Marianne, og attpåklatten Judd. De er familien alle i den lille byen Mt. Ephraim ser på med beundring – og kanskje et snev av misunnelse. Så inntreffer katastrofen på valentinsdagen i 1976, og alle snur dem ryggen. Den tidligere så tette og nære familien rives fra hverandre, og ender, alle på sitt vis, med å leve lappeteppeliv, spredd for alle vinder. Helt til årene som har gått kanskje likevel gjør det mulig å finne en vei tilbake til hverandre.

Vi var familien Mulvaney er en av Joyce Carol Oates’ mest kjente bøker. Den har blitt filmatisert, og var utvalgt til Oprah Winfreys bokklubb i 2001.

«Oates’ beste … en betydningsfull prestasjon.»
CHICAGO TRIBUNE

«En storslått, symfonisk roman … en av Oates’ beste.»
SAN FRANCISCO CHRONICLE

 

Forfatter(e):

Foto: Dustin Cohen