1499

Pris:
244.00
Førpris: 279.00
ISBN: 9788253028781
Utgivelsesår: 2006
Status: I salg
Innbinding: ib
Oversatt av: Ragnhild Eikli

Ville veier

Nye historier fra Wyoming

Annie Proulx\' forfatterskap har fått en spesiell aktualitet i år med filmatiseringen av den glitrende fortellingen "Brokeback Mountain". Det røffe amerikanske landskapet er også scenen for Proulx\' nye novellesamling. Menneskene som bor her er vindskeive og skakke, preget av livets harde realiteter.
Annie Proulx\' forfatterskap har fått en spesiell aktualitet i år med filmatiseringen av den glitrende fortellingen "Brokeback Mountain" fra boka "Brokeback-fjellet. Historier fra Wyoming". Det røffe amerikanske landskapet er også scenen for Proulx\' nye novellesamling. Menneskene som bor her er vindskeive og skakke, preget av livets harde realiteter. Proulx er en mester til å skildre Amerika utenfor byene, utenfor mainstream. Hun forener knallhard realisme med fantastiske myter og innfall, i fortellinger som aldri slutter å overraske. Personene vi møter er folk som Apollo Wham, Fiesta Punch og Wiregrass Cokendall, som gjerne møtes over et glass i baren Pee Wee. Dette er et knippe skikkelig gode historier - burleske, uforutsigbare og fryktelig morsomme.

Presse

”Det som kanskje imponerer mest med Proulx er hvilken drivende forteller hun er… I år 2006 vet jeg ikke hva jeg skal lese som matcher Annie Proulxs uovertruffene noveller fra det rurale Amerika.”
Levi Henriksen i Dagbladet

”Annie Proulx er en klassisk historieforteller … med sterke innslag av presise og røffe personkarakteristikker og mye absurd situasjonskomikk.”
Turid Larsen i Dagsavisen

Forfatter(e):