1828

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253034355
Utgivelsesår: 2011
Status: Utsolgt
Sideantall: 255
Innbinding: ib
Oversatt av: Kristina Solum

Mine foreldres ånd stiger i regnet

Patricio Pron

Tankevekkende mysterium fra Argentina
En ung argentinsk forfatter bosatt i Tyskland vender tilbake til hjemlandet etter at faren havner på sykehus. Da han går gjennom farens papirer, oppdager han at faren har fordypet seg i en gammel forsvinningssak med forgreininger tilbake til militærdiktaturet på 1970-tallet – og til fortellerens eget liv. Etter hvert som bildet av foreldrenes generasjon blir klarere, kommer også flere barndomsminner tilbake – minner om å vokse opp i en periode preget av terror og frykt, som han har fortrengt og medisinert.

Mine foreldres ånd stiger i regnet er en sterk og original fortelling fra dagens Argentina fortalt med et særegent blikk på samfunn og historie. Patricio Pron er blitt kalt en ung og frekk Roberto Bolaño, noe han viser til fulle med denne romanen.

Presse

“Pron er på høyde med det beste av Sebald, han er dus med Bernhard og har overgått Jelinek (...) Det finnes ingen større glede enn å hilse en ung mester og si: Salve! Nå er det vår tur til å lære av deg”
EL PAÍS, SPANIA

”En roman som bobler over av ideer, taktløshet, humor, lengsel og litteratur”
PERFIL, ARGENTINA

“Patricio Pron er blitt sammenlignet med Fabián Casas og Isaac Rosa, som alle er opptatt av å gjenoppsøke historien og uttrykke en politisk vilje gjennom litteraturen”
LETRAS LIBRES, MEXICO

“Krevende og kompleks prosa av beste opphav. Når jeg sier opphav, forestill deg en av de store forfatterne (…) Uansett hvem du ser for deg – ved siden av står Pron, med full rett”
DIARIO DE MALLORCA, SPANIA

Forfatter(e):