1294

Pris:
296.00
Førpris: 338.00
ISBN: 9788253028217
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Ika Kaminka
Originalens tittel: Umibe no Kafuka

Kafka på stranden

Haruki Murakami

En stor og underfundig roman fra Japans mest populære forfatter. På 15-årsdagen rømmer Kafka Tamura fra den iskalde faren sin og den foruroligende ødipale spådommen som alltid har fulgt ham, og slår seg ned i et lite bibliotek. Snart veves historien hans sammen med den underlige gamle Nakata, som blant annet kan snakke med katter etter en mystisk ulykke.

På 15-årsdagen rømmer Kafka Tamura hjemmefra. Han vil vekk fra den iskalde faren sin og den foruroligende ødipale spådommen som alltid har fulgt ham. Men Kafka bærer også på håpet om å finne moren og søsteren, som forsvant elleve år tidligere. I byen Takamatsu slår han seg ned i et lite bibliotek, der han blir kjent med den androgyne Oshima og den gåtefulle kvinnelige bestyreren. Og her får han hjelp når politiet tar opp jakten på ham etter en blodig hendelse.

Nakata er også på flukt fra politiet. Etter en mystisk ulykke som barn har Nakata kunnet snakke med katter, og det er da han leter etter en forsvunnet katt at han får blod på hendene og må legge ut på reise. Gradvis veves trådene i Kafkas og Nakatas liv sammen.
 

Presse

”Fantastisk vakkert fra Murakami … en sjeldent stor opplevelse.”
Ingrid Brekke, Aftenposten

”Et stort verk, men likevel lekende lett lesning.”
Annette Orre, NRK P2

”Hurra!”
Helena Nielsen, Universitas

Forfatter(e):