1709

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253032689
Utgivelsesår: 2010
Status: I salg
Sideantall: 560
Innbinding: ib
Oversatt av: Erik Krogstad

Gå ikke alene ut i natten

Kjell Westö

Den frittstående siste del i Kjell Westös mesterlige kvartett om Helsingfors
Jouni Manner, Ariel Wahl og Adriana Mansnerus vokser opp og blir venner i 1960-tallets Helsingfors. De kommer fra forskjellige kår, men vennskapet mellom dem blir dypt og spesielt. Sammen starter de et band og spiller inn en singel, og drømmer om en framtid med musikken. Men platen blir en flopp, og snart driver vennene fra hverandre: Jouni til politikken, Adriana til modellbransjen og en stadig sterkere angst og uro, og Ariel til Stockholm, der han forsvinner sporløst.

På begynnelsen av 1980-tallet oppdager den unge journalisten Frank Loman ting som får ham til å begynne å nøste i historien rundt den gamle folktrioen "Joni, Ariel & Adriana". Han har selv vokst opp i Helsingfors, og har vært avstandsforelsket i Eva Mansnerus, Adrianas lillesøster, gjennom hele ungdomstiden. Nå leter han opp Jouni Manner, og et slags far-og-sønn-forhold oppstår mellom dem. Frank forsøker å forstå Jounis generasjon og de veiene de har valgt seg gjennom livet. Samtidig kommer han stadig nærmere en ny forståelse av seg selv og sin egen historie. Det handler om flere generasjoners drømmer om en vakrere framtid, om frihet og om musikk – men også om hva vennskap og lojalitet egentlig er.

Presse

Storslått fra Helsingfors ... Kjell Westö befester sin posisjon som Helsingfors`store kronikør.
- Cathrine Krøger, Dagbladet

To av Kjell Westös tidligere romaner er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Hvorfor ”Gå ikke alene ut i natten” ikke ble det, er en gåte. - Jan-Erik Østlie, Aktuell

Forfatter(e):