1801

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253033990
Utgivelsesår: 2011
Status: Utsolgt
Sideantall: 159
Innbinding: ib

Respekt

Se om igjen

Hva betyr egentlig "Respekt"?
Respekt er et mye brukt ord. Men hva sier det egentlig? Respectio eller respicio betyr ”se om igjen", og har et tankevekkende og utfordrende innhold. Det dreier seg om å se bakenfor merkelappen, førsteinntrykket. Og om å gi slipp på fordommer. Men hvorfor og hvordan se om igjen? Hvordan vise respekt i praksis – i selve handlingen?

Det er ikke så lett å se opp til den som blir sett ned på. Ikke så enkelt å respektere andres religion. Eller å forstå det som oppleves som veldig fremmed. Og hva er egentlig forholdet mellom verdisaker og verdier? Her gjelder det å se bak fasaden, se om igjen. For ingen er bare det du ser.

Det gjelder å anerkjenne den enkeltes sårbarhet, sier Sturla Stålsett. Hans refleksjoner om respekt og anerkjennelse knyttes ikke minst til hans eget og Bymisjonens gatenære arbeid. Til en praksis blant rusavhengige, gateprostituerte og bostedsløse – de som ”faller utenfor”. Dersom vi gir folk en sjanse til, kan det vise seg at de er helt annerledes enn vi trodde. De byr på noe annet – og gir noe mer.

Forfatter(e):