Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253034843
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Kristina Solum

Gjesterommet

Helen Garner

En vakker og sterk roman om vennskap og død

Gjesterommet er en uforglemmelig og kruttsterk fortelling om vennskap på godt og vondt, fra en av Australias mest kjente og prisbelønte forfattere. Boken er basert på Garners erfaringer med en nær venninnes bruk av alternative terapier mens hun var døende av kreft. Romanen ble mottatt med stor internasjonal oppmerksomhet og vant flere litterære priser.

 
Med stor omsorg gjør Helen klart gjesterommet for sin gamle venninne Nicola som kommer på besøk.  Hun skal følge en behandling hun tror skal kurere henne for kreften hun lenge har kjempet mot. Fra det øyeblikket den utslitte og radmagre, men fortsatt slående flotte Nicola kommer av flyet, går Helen inn i rollen som sjelesørger, pleier og beinhard dommer. Sammen må de to kvinnene – en skeptisk, en urokkelig i sin tro på helbredelse – finne en vei gjennom Nicolas bisarre terapi og sitt nære vennskap mot slutten som uunngåelig venter.
  

Med stor omsorg gjør Helen klart gjesterommet for sin gamle venninne Nicola. Nicola kommer på besøk i tre uker for å følge en behandling hun tror skal kurere henne for kreften hun lenge har kjempet mot. Fra det øyeblikket Nicola vakler av flyet, avmagret og hes men likevel fortsatt slående, går Helen inn i rollen som sykesøster, sjelesørger, skytsengel og dommer.

Sammen må de to kvinnene – en skeptisk, en urokkelig i sin tro på helbredelse – finne veien gjennom Nicolas bisarre terapi og sitt nære vennskap mot slutten som uunngåelig venter.

Presse

«En kompakt liten juvel av medfølelse og forståelse, gjennomskutt av humor og benådet eleganse.»
HERALD SUN
 
 «Så virkelighetstro at du ikke bare føler at du har lest en praktfull roman, men at du har opplevd selve livet.» THE TIMES

Forfatter(e):