Haruki Murakami  Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår NY

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253037134
e-bok ISBN: 9788253037141
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Sideantall: 330
Innbinding: hbd
Oversatt av: Ika Kaminka og Magne Tørring

ISBN e-bok: 9788253037141

Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår

"En nytelse å lese."
Turid Larsen, Dagsavisen

 

 

 

Når Tsukuru Tazaki drar hjem på ferie etter et halvt år med universitetsstudier i Tokyo, oppdager han at de før så uatskillelige barndomsvennene hans brått har snudd ryggen til ham. Under oppveksten var de fem vennene sikre på at vennskapet ville vare evig. Men noe har forandret seg, og ingen vil si hva det er. 

Flere år senere er Tsukuru en vellykket ingeniør og har innledet et forhold til den litt eldre Sara. Når hun får høre om barndomsvennenes svik og den skyggen det har kastet over Tsukurus liv, oppmuntrer hun ham til å reise hjem og nøste opp i det som skjedde. Tilbake i hjembyen oppsøker han de gamle vennene. Etter hvert må Tsukuru ta inn over seg alt det gruppen har undertrykt for å kunne vedlikeholde idealet om det perfekte vennskapet. Kan skjulte følelser forbli skjult for alltid? Og kan det å konfrontere fortiden gjøre det mulig å åpne seg mot framtiden?

Med Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår vender Murakami for første gang på over 25 år tilbake til den spesielle formen for realisme han er så kjent for fra Norwegian Wood. Romanen har blitt mottatt med enorm internasjonal entusiasme, og solgte 1 million eksemplarer i Japan bare i løpet av den første uken den var i salg. 

Presse

"En nytelse å lese … Denne nye romanen [har] Haruki Murakamis solide stempel. Den lette flyten i språket, og den sanselige, dørmmeaktige, lyriske atmosfæren, der smerte, sorg og lengsel ligger som usynlige byggesteiner i teksten."
Turid Larsen, Dagsavisen
 

"Murakami er en original og egenrådig forfatter som stadig utforsker romansjangerens muligheter på uventet vis. Slike forfattere trenger vi."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

"Murakamis evne til å skrive frem en annen, mer fargesterk verden er [...] overbevisende ... Sikkert er det i alle fall at Murakami har skrevet nok en pageturner"
Frode Helmich Pedersen, Morgenbladet

"Først og fremst er Tazakis oppgjør med seg selv et presist bilde på hvordan fortiden hjemsøker oss alle. Så sterkt vektlagt er verdien av et oppgjør med fortidens demoner, at vi skal være ganske blinde om vi ikke gjenkjenner oss selv i den."
Kjetil Røed, Aftenposten

"Murakamis verk har fått nok en fargenyanse."
Knut Hoem, NRK
 

"[Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår] er gjenkjennelig. Hvordan påvirker valgene man tar andres liv? Murukami slenger ut et virvar av løse tråder i form av drømmer, sidehistorier og refleksjoner, og klarer å knyte alt i hop. Akkurat slik Shinjuku stasjon gjør med alle togsporene i Tokyo."

Brynjulf Jung Tjønn, VG

 

"En fryd å lese."

Tommas Torgersen Skretting, Stavanger Aftenblad

 

Bla i boka

Bøker av Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår: