Guttorm Guttormsgaard

Pris:
299.00
ISBN: 9788253037844
Status: I salg
Utgitt år: 2015
Innbinding: heftet

Guttorm Guttormsgaard. Kjent ukjent

Dette er katalogen til utstillingen Guttorm Guttormsgaard. Kjent ukjent, som fant sted på Stenersenmuseet i Oslo våren 2015. Guttormsgaards betydningsfulle og innholdsrike kunstnerskap presenteres her for første gang i full bredde.

Guttorm Guttormsgaard har siden 1960-årene vært en sentral skikkelse i norsk kunstliv. Kunstnerskapet spenner over flere faser, medier og uttrykksmåter. Han startet som en av våre fremste grafikere og tegnere, var lærer på Arkitekthøgskolen og Statens kunstakademi i Oslo, har gjort store utsmykkingsprosjekter til Byhallen i Oslo (Oslo Spektrum) og ved Universitetet i Tromsø. På Blaker gamle meieri har han skapt en svært egenartet samling. Våren 2015 ble dette rike og vesentlige kunstnerskapet presentert i dets fulle bredde på Stenersenmuseet.

Bokas fem tekster gir en variert inngang til Guttorm Guttormsgaards kunstnerskap. Forfatterne er ved siden av Jon-Ove Steihaug, Ellef Prestsæter, Johanna Drucker, Lars Mørch Finborud og Espen Søbye. Boka er gjennomillustrert.

Forfatter(e):