Å forlate en katt[1]

Pris:
174.00
Førpris: 199.00
ISBN: 9788253041988
Status: I salg
Utgitt år: 2020
Sideantall: 64
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Kaminka, Ika

Å forlate en katt

Hva jeg snakker om når jeg snakker om far

Murakamis storslåtte univers i en liten juvel av en bok!

I det illustrerte essayet Å forlate en katt forteller Haruki Murakami for første gang direkte om sin egen barndom. Essayet innledes med at han og faren sykler ned til stranden med familiens katt i en pappeske. Katten skal de, uvisst av hvilken grunn, kvitte seg med der på stranden. Teksten kretser rundt faren hans, som han hadde et problematisk forhold til. Flere temaer vi kjenner fra romanene hans er med, som den gåtefulle mannsskikkelsen, krigserfaringer fra andre verdenskrig, og selvsagt katten. Essayet gir oss en idé om hvordan Murakami spinner fortellinger ut av det stoffet virkeligheten er laget av. Dette personlige essayet lar oss komme tettere på mannen og fenomenet Murakami, og det er umulig ikke å bli glad i.

 

Boken er illustrert av Yan Gao. 

 

OMTALE

«Dette er nydelig, selvbiografisk sakprosa av ypperste merke: Haruki Murakami skriver fortettet om et vanskelig far-sønn-forhold og om kjærligheten sin til katter».
Hilde Østby, Aftenposten

«Å forlate en katt er blitt en vakker liten bok, fylt med noen sobre og litt melankolske illustrasjoner av den Taiwan-fødte kunstneren Yan Gao.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Forfatter(e):