2016 Årets beste bøker!

2016 Årets beste bøker!

Årets beste bøker

Norske aviser har nå sluppet oversiktene over deres kritikeres favorittbøker for 2016. Mange av dem er Pax-bøker!

Skjønnhet er et sår_175x275.jpg

terningkast_6 liten flat_25x25.png "Et fyrverkeri fra den Hamsun-inspirerte, indonesiske forfatteren. Kurniawan virvler sitt lands tragiske historie sammen med fortellinger om lidenskap, vold, begjær, magi og mystikk. En triumf for romankunstens kraft som fortolkning av liv og død."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

 

Der fire veier møtes_pocket_150x237.jpg

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Unikt formidlet slektskrønike fra eksotisk, men likevel hjemmevant miljø gjennom forrige århundre."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

 

Veien ved Boolavaun[1]_150x239.jpg

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Anne Enright skriver med en stil og en innsikt som kan minne om Joyce Carol Oates. De har mye tilfelles både når det gjelder å tolke menneskets ubevisste indre og å tolke hva det vil si å være familie. Enright formidler følelser som er vanskelige å sette ord på, i et nøkternt språk hvor mye er underforstått. Fri for moralfilosofiske betraktninger, men sterk på innsikt om det å være menneske."

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisa

 

Ved fronten_150x209.jpg

"En sterk historie om livet til en ung, norsk, kvinnelig journalist under borgerkrigen i Spania. Basert på den enestående korrespondansen mellom henne og moren kommer vi tett på et intenst, viljesterkt menneske som brente sitt lys i begge ender."

Per Hem, Morgenbladet

 

Boken om Baltimorefamilien_150x235.jpg

"Jeg hadde store forventninger, omtrent som Pip hos Charles Dickens, etter forrige boka til Dicker. Gledelig nok skuffer ikke gjensynet med Marcus Goldman. Ikke ren krim på noen måte, lag på lag fortalt på intrikat vis. Familien. Du kommer ikke utenom den."

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

 

Anna North Sophie Starks liv og død_150x238.jpg

"Et mørkt portrett om et fascinerende kunstnersinn og komplekse kvinneskikkelser. Medrivende og gripende roman som gjør inntrykk og leder tankene til Gillian Flynn."

Elin Brend Bjørhei, VG

 

DET_150x208.jpg

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Det fikk en overstrømmende mottakelse i sin samtid. Og etter utgivelsen av samlingen Alfabet fra 1981 ble hun ansett som den betydeligste lyriker i Norden, sammen med Tomas Tranströmer. Man kan selvsagt spørre seg om Det trenger en norsk gjendiktning når de to skriftspråkene er så like. Svaret er ja, ikke minst fordi Inger Christensens Det fortjener nye lesere. Slik jeg vurderer det, har Endre Ruset på dyktig vis fanget verkets tone, form og ordvalg."

Finn Stenstad, Dagbladet

 

På vei mot et postindustrielt klassesamfunn_150x213.jpg

"En annerledes, men overbevisende historie om den norske likhetens røtter. Skal du velge én politisk bibel i år, må det bli denne."

Mímir Kristjánsson, Klassekampen