1878

Pris:
999.00
Førpris: 999.00
ISBN: 9788253034942
Utgivelsesår: 2012
Status: I salg
Sideantall: 1285
Innbinding: esk
Oversatt av: Magid Al-Araki

Al-Muqaddimah

Introduksjon til verdenshistorien - Bind 1 & 2

Lærdomsverk om den muslimsk-arabiske sivilisasjonens historie

Ibn Khaldun er kjent som en av 1400-tallets store vitenskapsmenn og tenkere, blant annet kalt ”araberverdenens Descartes”. Al-Muqaddimah er introduksjonen til hans flere tusen siders encyklopediske Kitāb al-ỉbar (Boken om visdommene, 1377). Her utvikles en systematisk metode for å beskrive, analysere og fortolke samfunnet.

I en historisk og politisk turbulent tid ivret Khaldūn for reformer. Med tanke på kommende generasjoner ville han skrive om hele den muslimsk-arabiske sivilisasjonens historie. Her inngår den spennende historien om regionens vekst og stagnasjon, og om makten til de ulike dynastiene. På en vitenskapelig måte analyserer Khaldun de materielle betingelsene, og de økonomiske, politiske og kulturelle endringene.

Selv kalte han dette en historiebok om lærdom og et arkiv om ”politiske hendelser blant arabere, ikke-arabere og berbere, og om store herskere som var deres samtidige”.

Al-Muqaddimah er et ambisiøst og virtuost sakprosa-verk, som gjennom tidene er blitt oversatt til mange språk. Det er også kjent som Prolegomenon (det latinske ordet for introduksjon/innføring).

 
Al-Muqaddimah inngår i Kulturbiblioteket, Bokklubbens liste over verdens 100 viktigste sakprosabøker.
 

Forfatter(e):