1795

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253033778
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Sideantall: 233
Innbinding: ib
Oversatt av: Hedda Vormeland

Alle tings bedrøvelighet

Dimitri Verhulst

Populærmusikk fra Vittula fra den belgiske landsbygda!
Unge Dimitri vokser opp med faren og tre alkoholiserte og arbeidsløse onkler, som alle har flyttet hjem til sin gamle mor på den belgiske landsbygda. Alle ser på familien som en gjeng udugelige snyltere, men for Dimitri er oppveksten som den skal være. De er fattige, har alltid vært det, men de bærer fattigdommen med stolthet. For som faren sier: Det er et tegn på manglende manndom å ville leve lettvint! Men da barnevernet til slutt kommer på døra, røskes den skakkjørte familien ut av rutinene. Alt har pekt mot at Dimitri vil ende opp som den mannlige delen av slekta. Kan det vise seg at framtiden venter et annet sted enn foran spilleautomaten på stampuben?

Presse

Les intervjuet med Dimitri Verhulst i Dagbladet

"Dimitri Verhulst skriv drivande og lett om ein oppvekst som nesten drukna i alkohol. (...) Romanen opnar med mykje humor, supplerer med mollpassasjar og meir rørande parti for så å avrunde med litt etikk. Det er ei interessant stiging."
Margunn Vikingstad, Dag og Tid

"Her foretar forfatteren en formidabel knausgårdmanøver ved å utlevere egen familie, oftest med påfallende usminket språk og skeiv humor, uten den bitterheten i stemmen som tidvis fargelegger den sjølbiografiske til
hans norske kollega. (...) For innebygd i alle \\\'skjellsordsymfoniene\\\', det freidige billedspråket og groteskeriene, bak alkisene som \\\'tømmer kølla\\\' i stedet for å \\\'tisse\\\', skimter man en dikter som flirer med det ene øyet og gråter med det andre, som våger å løfte fram råskapen i egen barndom, mens han omtaler folk flest med overbærenhet, skråblikk og varme."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Humoren gjennomsyrer alt. Tragedien ligger bare der når man stopper opp og tenker over hva man egentlig leser. (...) miljøet skildres poengtert og mangfoldig, humoren er kameratslig, alvoret blir sakte hardere i bakgrunnen"
 Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

"Verhulst er en forfatter med hjerte for de som feiler, og han skriver skarpt og troverdig. Han er på god vei til å bli flamsk litteraturs Jacques Brel"
De Standaard

"Et av de største og villeste talentene i flamsk litteratur"
NRC Handelsblad

Forfatter(e):