Julianne Moore har vunnet Oscar for sin rolle i filmen Still Alice, basert på boka Alltid Alice

Julianne Moore har vunnet Oscar for sin rolle i filmen Still Alice, basert på boka Alltid Alice

Alltid Alice

Hollywoodskuespiller Julianne Moore har vunnet Oscar for sin rolle i filmen Still Alice, som er basert på Pax-boka Alltid Alice av Lisa Genova.

Alice Howland er femti år og jobber som professor ved Harvard universitet. Hun er en anerkjent forsker og foredragsholder, er lykkelig gift, og har tre vellykkede voksne barn. 

Men Alice har begynt å glemme ting på en foruroligende måte. Ord blir borte for henne, hun glemmer stadig avtaler og skjønner ikke sine egne huskelapper. En dag går hun seg bort bare et par kvartaler hjemmefra. Først avfeier hun det hele med overgangsalder og stress på jobben. Så får hun stilt diagnosen: tidlig Alzheimers sykdom. 

Alltid Alice er en gripende, vakker og jordnær roman om hvordan det er å leve med Alzheimer – om hvordan det er å sakte, men uunngåelig miste minnene om alt og alle man har vært glad i.

Alltid Alice gikk rett inn på The New York Times Bestseller List da den utkom i USA. Den vant Brontë-prisen i 2008, har blitt en internasjonal storselger. 

Filmen 'Still Alice' går nå på norske kinoer. For sin rolle i filmen har Julianne Moore nå vunnet Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Hun har også vunnet blant andre BAFTA Award for beste kvinnelige skuespiller og Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolleinnehaver. 

Kjøp boka her