Serhij Zjadan: Anarchy in the UKR

Serhij Zjadan: Anarchy in the UKR

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253039237
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2017
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Foldøy, Dagfinn

Anarchy in the UKR

terningkast_5 liten flat.jpg "Intenst og velskrevet om frihet, ansvar og anarkisme i et postsovjetisk, plaget Ukraina."

Sigmund Jensen, STAVANGER AFTENBLAD

Anarchy in the UKR er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. Romanens forteller har lagt ut på reise for å skrive en bok om anarkismen. Men mer enn å skildre fortidens anarko-kommunistiske helter, ender boka opp med å speile en ukrainsk oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall. Romanen blir som et puslespill, der hver brikke legger en ny bit til bildet av Øst-Ukraina fra 1980-tallet til i dag.

I bokas andre del skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina i april–mai 2014. Uten å ville dele virkeligheten og menneskene han møter inn i rett og galt, venner eller fiender, søker han forståelse og reflekterer over det han ser, i en bok gjennomsyret av tanker rundt frihet, hva friheten betyr og hvorfor den er så nødvendig.

Anarchy in the UKR er den første boka som er oversatt fra ukrainsk til norsk. Den åpner et vindu til en virkelighet vi hittil bare har kunnet høre bruddstykker om i internasjonale nyhetsmedier, på en måte bare virkelig kraftfull litteratur kan klare. En uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i Europa, fra en viktig og særpreget forfatter.

 

Bla i boka

Omtaler

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Anarchy in the UKR er en litterær opplevelse avde sjeldne, og gir et innblikk i en betent og aktuell konflikt."

Ørjan Greiff Johnsen, ADRESSEAVISA

 

"Løssluppen, leken, fandenivoldsk, ung og opprørsk"

Atle Christiansen, AFTENPOSTEN

 

"Et motspråk til maktspråket som krever monopol på sannheten."

Geir Pollen, KLASSEKAMPEN

 

"Boken skildrer hvordan de som var barn da Sovjet-æraen tok slutt, har taklet livet etter kollapsen – et liv der verdensbegivenheter har vært noe ganske hverdagslig. ... Serhij Zjadans særegne roman handler om å finne både glede, håp og frihet i det totalitære så vel som i sammenbruddet – og ikke minst i det nye som oppstår."

Øystein Windstad, NY TID

 

 

UTENLANDSK PRESSE

«Fryktelig bra! Sex Pistols møter Marcel Proust i Ukraina.»

Arbetarbladet

«Denne livlige boka gir et førstehåndsdykk i et Ukraina på randen av kaos, der man kan kunsten å klare seg med det man har for hånden, mens man møter vanskelighetene med et spottende smil.»

Le Courier

Forfatter(e):