Anarchy in the UKR pocket

Pris:
189.00
ISBN: 9788253043333
Status: I salg
Utgitt år: 2022
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Foldøy, Dagfinn
Orginalens tittel: Anarchy in the UKR

Anarchy in the UKR

«Fryktelig bra! Sex Pistols møter Marcel Proust i Ukraina.»
Arbetarbladet

Anarchy in the UKR er en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie. Romanens forteller har lagt ut på reise for å skrive en bok om anarkismen. Men mer enn å skildre fortidens anarko-kommunistiske helter, ender boka opp med å speile en ukrainsk oppvekst i skyggen av Sovjetstatens fall. Romanen blir som et puslespill, der hver brikke legger en ny bit til bildet av Øst-Ukraina.

I bokas andre del skildrer Zjadan sin reise inn bak frontlinjene til de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina i april–mai 2014. Uten å ville dele virkeligheten og menneskene han møter inn i rett og galt, venner eller fiender, søker han forståelse og reflekterer over det han ser, i en bok gjennomsyret av tanker rundt frihet, hva friheten betyr og hvorfor den er så nødvendig.

Anarchy in the UKR er den første boka som er oversatt fra ukrainsk til norsk. Det er en uforglemmelig, vakker og rå roman fra et brennbart område i Europa, fra en viktig og særpreget forfatter. 
 

Omtale

terningkast_5 liten flat.jpg «… en stor, utfordrende og rik opplevelse, og er det noe tidspunkt du skal lese en ukrainsk roman så er det nå!»
Sindre Hovdenakk, VG
Les resten av anmeldelsen her

terningkast_5 liten flat.jpg «Intenst og velskrevet om frihet, ansvar og anarkisme i et postsovjetisk, plaget Ukraina.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

terningkast_5 liten flat.jpg «Anarchy in the UKR er en litterær opplevelse av de sjeldne, og gir et innblikk i en betent og aktuell konflikt.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Vi trenger den ukrainske litteraturen mer enn noen gang. Serhij Zjadan er et utmerket sted å starte … en fornøyelig, komisk og tidvis rørende vandring gjennom forfatterens liv i områder som en gang var kjedelige og avsidesliggende, og som i dag er sønderrevet av krig, hat og konflikt.»
Ivar Dale, Vårt Land

«Løssluppen, leken, fandenivoldsk, ung og opprørsk»
Atle Christiansen, Aftenposten  

«Et motspråk til maktspråket som krever monopol på sannheten.»
Geir Pollen, Klassekampen

«Denne livlige boka gir et førstehåndsdykk i et Ukraina på randen av kaos, der man kan kunsten å klare seg med det man har for hånden, mens man møter vanskelighetene med et spottende smil.»
Le Courier

Forfatter(e):