Anomalien

Pris:
199.00
ISBN: 9788253043838
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Gøril Eldøen

Anomalien

Forrykende pageturner fra Frankrike – en av historiens mestselgende Prix Goncourt-vinnere – solgt i over en million eksemplarer i Frankrike

Hva gjør du når livet du lever ikke lenger er ditt eget?

Idet Air France 006 flyr inn i en voldsom storm i mars 2021, skjer det noe helt uforklarlig – flyet dupliseres. For hver passasjer om bord på flyet denne dagen, finnes det nå to identiske personer med samme sinn, kropp og minner. Bare én ting skiller dem fra hverandre. Det ene flyet flyr ut av stormen samme dag, det andre lander ikke før tre måneder senere, noe som får alarmen til å gå blant verdens ledere. Ingen vitenskap, religion eller teorier kan forklare denne enestående hendelsen.

Men for passasjerene er det mye mer som står på spill. Hva skjer med dem, nå som livene deres er delt? Hva vil skje med de som landet i juni, når deres mars-utgaver foretar beslutninger som vil forandre livet deres for alltid? Etter hvert som dobbeltgjengerne forbereder seg på å møtes, oppstår det største dilemmaet: Hvis det er to av dem og bare ett liv – hvem får da lov til å leve?

Anomalien er en pulserende og lynende intelligent spenningsroman hvor logikk møter magi, og som utforsker de delene av oss selv som glipper for oss.

 

Omtale

terningkast_6 liten flat.png «Det er så intelligent, så vittig og velformulert, selvsagt også takket være oversetteren Gøril Eldøen. Løp og kjøp, som vi sier i Dagbladet.»
Cathrine Krøger, Dagbladet
Les resten av anmeldelsen her

terningkast_6 liten flat.png «… sommerens mest fascinerende spenningsbok …»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Anomalien er medrivende, intrikat og intelligent, et prakteksempel på hva den fabulerende litteraturen ennå kan få til.»
Preben Jordal, Aftenposten

«Anomalien er en detaljrik roman, forpliktet på en enkeltstående, omveltende hendelse. Samtidig er den ekstremt fabulerende og filosofisk. Superlativene har sittet løst hos anmeldere i inn- og utland, og det er helt på sin plass. Boken er «intelligent», «leken», «underholdende» og «briljant».»
Live Lundh, Morgenbladet

«Anomalien er et hett tips til årets sommerbok ... Hervé Le Tellier holder et voldsomt driv gjennom Anomalien. Her er spenningstopp etter spenningstopp, og mer enn nok å undre seg over også etter endt lesing. Bokas deilige, ofte smart arrogante, franske humor, dens komplekse lag av referanser og metakommentarer, er nydelig ivaretatt i Gøril Eldøens gode oversettelse.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Jeg koste meg glugg i hjel med denne boka ... dette er stor underholdning.»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

«Frapperende smart fransk thriller ... Anomalien er en heftig og velskrevet bok om fordelene og ulempene ved å være flere av seg selv.»
Ola Hegdal, NRK

«En avhengighetsskapende pageturner.»
Le Monde

«En makeløs bok.»
Le Figaro

«Dette er ypperlig populærlitteratur som både fanger tidsånden og er intelligent og underholdende.»
Philippe Lançon, Charlie Hebdo

«Det er en folkelig fortelling, en effektiv pageturner, en blivende bestselger, men også et eksperimentelt, ultralitterært verk, en stiløvelse som kan sammenlignes med Livet bruksanvisning av Georges Perec.»
Frédéric Beigbeder, Le Figaro Magazine

«Den mest interessante av alle høstens utgivelser. Løp og les! En genial bok, ekstremt fantasifull. Et formidabelt manus til en amerikansk blockbuster skrevet av en franskmann som har hatt det gøy på jobben.»
Olivia de Lamberterie, France 2

«Det er svimlende, frydefullt, genialt!»
Nicolas Carreau, Europe 1

«En thriller med secret service-agenter og brutale mord, en mangefasettert Sci-Fi-historie, en roman om kjærlighetshistorier fra årtusenskiftet, en filosofisk fabel om teknologiens brister og misbruk av overvåkning: Hervé Le Tellier gir oss en roman like mørk som himmelen, om anomalien i en verden som bokstavelig talt har gått av hengslene.»
Michel Schneider, Le Point

«Svært morsom, djevelsk intelligent: Anomalien leker med overbevisningene våre for å utforske språkets og litteraturens yttergrenser. Et litterært tankeeksperiment som begeistrer.»
Sophie Joubert, L’Humanité 

Forfatter(e):