Barnevakten

Pris:
375.00
Førpris: 429.00
ISBN: 9788253043623
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Bente Klinge
Orginalens tittel: Babysitter

Barnevakten

Mørk spenningsroman fra Joyce Carol Oates 

På dørhåndtaket til rom nummer 6183 på Renaissance Grand Hotel henger skiltet: «OPPTATT! IKKE FORSTYRR». Hannah vet at det å ignorere advarselen og tre inn i rommet ugjenkallelig vil endre livet hennes.

I kjølvannet av en rekke uløste barnedrap i Detroit på 1970-tallet, vikles livene til flere personer sammen – og med tragiske konsekvenser: Hannah, en velstående forstadsfrue og mor, gift med en fremstående lokal forretningsmann, har dratt til hotellet for å innlede en affære med en mystisk mann hun møtte på en veldedighetsgalla. Den tidligere barnehjemsgutten Mikey, en gatesmart småkjeltring, er ute på oppdrag for å gjøre opp for urett. I periferien av Detroit-eliten opererer seriemorderen, kjent som Barnevakten.

Barnevakten er en bitende anklage mot korrupte politikere, et oppgjør med fordekt rasisme og seksuell rovdyrmentalitet – en psykologisk spenningsroman som tar pulsen på det moderne USA slik bare Joyce Carol Oates kan.


Omtale

«Barnevakten er en spenningsroman i det psykologiske landskapet det i høy grad er verdt å få med seg.»
Leif Ekle, NRK. Les hele anmeldelsen her

«Barnevakten er en av Oates’ absolutt største bragder til nå …»
The Guardian

«Denne bekmørke pageturneren griper deg med brutal kraft.»
Mail on Sunday

«Oates maler et uforferdet portrett av den øvre middelklassen i 1970-tallets Amerika og nærmer seg temaer som rasisme, klassediskriminering og overgrep i institusjoner, samtidig som hun utforsker samfunnets tendens til å betrakte kvinner utelukkende i lys av den rollen de fyller – det være seg som kone, mor eller seksualobjekt … Et sviende, langsomt ulmende familiedrama i noir-tradisjonen..»
Kirkus Reviews

«En fremragende roman fra en moderne mester som sjangerveksler med uovertruffen fingerferdighet.»
Booklist

 

Les første del