Bittersøt[1]

Pris:
229.00
ISBN: 9788253043845
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Lene Stokseth
Orginalens tittel: Bittersweet. How Sorrow and Longing Make Us Whole

Bittersøt

Hvordan sorg og lengsel kan gjøre oss rikere

Bestselgeren Stille mante oss til å anerkjenne den introverte styrken. Med Bittersøt bruker Susan Cain den samme kombinasjonen av historiefortelling, forskning og egne erfaringer til å utforske sorg og lengsel, og vise den unike innsikten og lærdommen i kjølvannet av slike erfaringer. Å ha opplevd sorg og lengsel kan få positive ringvirkninger for vår kreativitet, vår medfølelse, vår evne til lederskap, vårt sjeleliv og, ikke minst, vårt kjærlighetsliv.

I denne boken kretser forfatteren rundt fenomenet «bittersødme», det at opplevelsen av tap og smerte kan føre til personlig vekst og harmoni. Ved å bruke eksempler fra musikk og film, foreldreskap og forretningsliv, og ikke minst fra sitt eget liv og det aller nyeste innen forskning, viser Susan Cain hvordan de bittersøte erfaringene våre kan hjelpe oss å akseptere tapet av den vi en gang var, til fullt ut å omfavne kjærligheten og gjøre oss bedre rustet til å møte livets mange uforutsigbare omveltninger.

Sårbarhet og melankoli kan gi oss styrke og omfavnelse av tap kan gjøre oss mer menneskelige og hele. Dette er boken for alle dem som har følt en ubeskrivelig glede over verdens skjønnhet, som reagerer intenst i møte med kunst og natur, og som i en kultur som dyrker tøffhet, lengter etter en klokere og mer meningsfylt verden. Bittersødme kan være den skjulte kilden til våre kjærlighetsmøter, våre bragder og mesterverk.

Susan Cains Quiet har solgt i over fire millioner eksemplarer verden over og ligget over sju år på New York Times’ bestselgerliste! 


 

Omtale

«En vakker hyllest til undervurderte følelser.»
Kirkus Reviews

«Cain presenterer en dyptfølt studie av hva vi faktisk kan bruke sorg og melankoli til – en perfekt håndbok for å mestre tøffe tider.»
Publishers Weekly

«I en skjellsettende ny bok som vil sette like dype spor som Stille, hevder Cain – som elsker musikken til Leonard Cohen – at det er berikende og livsviktig å erkjenne verdien av det ‹bittersøte› – å lære å stå i det når vi opplever smerte og tap.»
The Bookseller