Boklansering Arkitekt Lars Backer og hans tid

Boklansering Arkitekt Lars Backer og hans tid

Boklansering Lars Backer

Nasjonalmuseet for arkitektur, tirsdag 15. mars, kl 15:00

Velkommen til boklansering av boken Arkitekt Lars Backer og hans tid. Forfatter Ulf Grønvold var direktør for Arkitekturmuseet i 17 år og er kurator for den kommende utstillingen Arkitekt Lars Backer. Da funksjonalismen slo igjennom i Norge, 1. april – 26. august 2016.

BOKLANSERING
Lars Backer har en spesiell posisjon i norsk arkitekturhistorie. Selv om han døde bare 38 år gammel, i 1930, rakk han å fullføre helt sentrale verk. Han var den som innførte funksjonalismen i Norge: Ekebergrestauranten, Horngårdenpå Egertorget og restaurant Skansen som lå på Kontraskjæret. Backer startet som klassisist, men samtiden oppfattet ham som den nye tids mann, den som personifiserte den nye perioden man sto ved terskelen til.
Lars Backer var et bindeledd mellom den internasjonale utviklingen og det norske miljøet. Boka tegner hans biografi, og det er gitt rom for et stort persongalleri og et forsterket kulturhistorisk perspektiv.

Ulf Grønvold (f. 1947) er arkitekt og arkitekturhistoriker. Han var redaktør for arkitektenes fagtidsskrift Byggekunst i ti år, direktør for Norsk arkitekturmuseum i 17 år og bruker-koordinator for Nasjonalmuseets nybygg på Vestbanen i 4 år. Han har skrevet om arkitektur i norsk og utenlandskfagpresse og vært arkitekturanmelder i Aftenposten, Dagbladet og Dagens Næringsliv.

Les mer om boken

PROGRAM

Ulf Grønvold, forfatter av boken om Lars Backer

Gunnar Danbolt, kunsthistoriker og professor emeritus

Erik Rudeng, historiker og tidligere direktør for Fritt Ord.

 

Enkel servering

Tid og sted:

Nasjonalmuseet – Arkitektur,

Bankplassen 3

 tirsdag 15. mars kl. 15.00