1339

Pris:
119.00
ISBN: 9788253029184
Utgivelsesår: 2006
Status: Utsolgt
Sideantall: 241
Innbinding: h
Oversatt av: Ragnhild Eikli
Originalens tittel: Close range

Brokeback-fjellet

Historier fra Wyoming

I denne kritikerroste samlingen finner vi fortellingen bak storfilmen "Brokeback Mountain". I Annie Proulxs mesterlige noveller er livet rått og hardt og landskapet stort og åpent. Ranchliv, cowboyliv og rodeoliv står i fokus.

I denne kritikerroste samlingen finner vi fortellingen bak storfilmen "Brokeback Mountain". I Annie Proulxs mesterlige noveller er livet rått og hardt og landskapet stort og åpent. Ranchliv, cowboyliv og rodeoliv står i fokus. Her er fortellinger om ensomhet, brå vold, barsk humor og uforutsigbar kjærlighet. Proulx er en usentimental forteller og en av USAs store stilister. Hun har mottatt en rekke litterære priser, bl.a. Pulitzer-prisen.

Presse

"Ingen skriver hardere og mer skittent enn kvinnfolk når de virkelig vil. Annie Proulx maler fram noen fantastiske historier med Wyoming som bakteppe. Dette er historier som er like virkelige som innsida av hendene dine, men atskillig mer spennende."
- Levi Henriksen

"En blanding av steinhard realisme og fantastiske myter. Fortellingene spenner fra det fabulerende til det groteske, fra det skremmende til det lattervekkende."
- Fredrik Wandrup, Dagbladet

”Annie Proulx tar frem mesterkloen og maler både rått og ømt prærieliv ... Mesterlig fortalte historier.”
- Arnhild Skre, Aftenposten

Forfatter(e):