Amin Maalouf: De forvillede. Pocket

Amin Maalouf: De forvillede. Pocket

Pris:
179.00
ISBN: 9788253039497
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Amadou, Christine
Orginalens tittel: Les désorientés

De forvillede

terningkast_6 liten flat.png "Medrivende og fengslende."
VG

I Amin Maaloufs nye roman blir eksilforfatteren Adam oppringt i Paris av sin gamle bestevenn Mourad, som ligger for døden i Libanon. Adam har ikke vært hjemme på 26 år, men reiser straks av sted for å treffe vennen – men er for sent ute. Han bestemmer seg derfor i stedet for å prøve å samle resten av den gamle vennegjengen han ikke har sett på så lenge. De har alle gjort svært forskjellige valg og er spredt over store deler av verden: en jobber for Pentagon i USA, en er blitt mangemillionr i Jordan, en har gjort karriere i Brasil, en er blitt munk – og en er blitt radikal islamist.

Romanen er en av Maalous mest personlige. Den har fått en svært god mottakelse, og regnes som en av hans aller beste. Maalouf tar tak i kjente problemstillinger fra forfatterskapet: eksil, identitet, kulturforskjeller, rett og galt, og forsøkene på å bygge bro mellom øst og vest, og kombinerer dem i en velskrevet, lett tilgjengelig og tankevekkende fortelling om livsvalg og vennskap.

Presse

terningkast_6 liten flat_25x25.png "Velskrevet og personlig om vennskap mellom personer med ulik religiøs bakgrunn og politisk ståsted."
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

"Amin Maalouf skriver innsiktsfullt og engasjert. ... Betraktningene hans er usedvanlig presise."
Anne Cathrine Straume, nrk.no

"Amin Maalouf behersker mange sjangre; i «De forvillede» blander han teknikker og får noen klart individualiserte karakterer til å kroppsliggjøre sin regions samtidshistorie."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Flernasjonale og moderne historier fra eksilets politiske og eksistensielle mellomsituasjon."
Janneken Øverland, Klassekampen

"Historiene og betraktningene til Adam og hans gjeng [er] så viktige, presise og relevante for forståelsen for vår samtid, og nære fortid, at boka absolutt bør få mange lesere."
Torbjørn Tumyr Nilsen, Ny Tid

"Romanen er både velskrevet og tankevekkende, og tematikken omhandler korrelasjonen mellom livsvalg og vennskap, på godt og vondt."
Heidi Haugsand, Inside

"Det fins romaner som fortsetter å gi sterk gjenlyd i deg lenge etter at du har lukket dem. De forvillede av Amin Maalouf er en av disse bøkene."
Le Figaro Litteraire

"Ved å krysse Adams og de spredte vennenes erfaringer, skaper Amin Maalouf et perfekt utgangspunkt for studiet av de tankene og følelsene som kan føre til utvandring. Man kan ikke annet enn å la seg imponere av omfanget av denne selvgranskningen, og av dens treffsikkerhet."
Le Monde des Livres

"En reise mellom øst og vest, fortid og nåtid, fra en som er kjent for å ha skrevet vinneren av Goncourt>-prisen i 1993."
Le Figaro

"En stor, praktfull roman om vennskap, svik, eksil, nostalgi, idealer, politikk, verden slik den er ..."
Page des Libraires

"Historiene vi får høre i boka gjorde et sterkt inntrykk på meg, og jeg kjente at jeg ble veldig berørt. Amin Maalouf er en mesterlig forteller, som gjennom et presist og litterært språk har tegnet et temmelig klart bilde av menneskene som er berørt og som må leve med konsekvensene av kriger, konflikter, tragedier og svik.  ... Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste"
Rose-Maries litteratur- og filmblogg

"For en bok! Gi denne mannen Nobels litteraturpris! Dette er årets beste leseopplevelse så langt i 2014."
Jeg leser, litteratur- og reiseblogg

Forfatter(e):