Ola Wikander: De indoeuropeiske språkenes historie

Ola Wikander: De indoeuropeiske språkenes historie

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253039763
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Sideantall: 218
Innbinding: heftet
Oversatt av: Lars Nygaard
Orginalens tittel: Ett träd med vida grenar. De indoeuropeiska språkens historia.

De indoeuropeiske språkenes historie

Et tre med mange grener

På jakt etter våre språklige forfedre

På hvilken måte hører norsk, engelsk og latin egentlig sammen? Hvordan henger disse språkene igjen sammen med merkelige språk som hettittisk og luvisk, og med språk som urdu og panjabi?

Den store indoeuropeiske språkfamilien omfatter et enormt antall språk i Europa og Asia. Allerede for 250 år siden oppdaget man at disse måtte stamme fra samme urspråk. På en nesten magisk måte har man gjenskapt dette språket, urindoeuropeisk, som har spredt seg og blitt til mindre familier som germansk, slavisk, keltisk og indoiransk.

Det svenske språkgeniet Ola Wikander gir oss en entusiastisk innføring i en fascinerende historie. Språkets lovmessige forandringer gjør at man kan gjenkjenne og fotfølge enkeltord fra ulike tider og steder.

 

Omtaler

"Man må jo bare elske sånne akademikere, som har et så lidenskapelig og lekent forhold til materialet de er eksperter på."

Marte Michelet, DAGBLADET

 

"Dels har han en enestående evne til å se selv den minste språklige detalj i en større sammenheng, dels gir han liv til fremstillingen med konkrete og fantasieggende eksempler."

Lars Lønnroth, SYDSVENSKA DAGBLADET

 

Forfatter(e):