1561

Pris:
322.00
Førpris: 368.00
ISBN: 9788253029900
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Kjell Risvik, Kari Risvik

Den kommende verden

Hovedpersonen i romanen er Benjamin Ziskind, et tidligere vidunderbarn som i en alder av 30 nå jobber med å skrive quiz-spørsmål for TV. På åpningen av en kunstutstilling får han øye på et lite Chagall-maleri som pleide å henge hjemme hos ham da han var liten. Ben stikker maleriet under jakken – og spaserer ubemerket ut.

Pax introduserer den kritikerroste og prisbelønte amerikanske forfatteren Dara Horn med romanen Den kommende verden. Hovedpersonen er Benjamin Ziskind, et tidligere vidunderbarn som i en alder av 30 nå jobber med å skrive quiz-spørsmål for TV. På åpningen av en kunstutstilling får han øye på et lite Chagall-maleri som pleide å henge hjemme hos ham da han var liten. Ben stikker maleriet under jakken – og spaserer ubemerket ut.

Ut fra denne hendelsen rulles en større historie opp. Trådene går tilbake til Russland på 20-tallet, der Chagall er kunstlærer for foreldreløse jødiske gutter. Hans venn er den store jiddische forfatteren og mystikeren Der Nister, Den skjulte, som får en helt annen skjebne enn Chagall, som blir en stjerne i den internasjonale kunstverden. Og der, i den jødiske guttekolonien like utenfor Moskva under Stalin-tidens verste pogromer, starter fortellingen om maleriet, som bærer med seg ikke bare fabelen som Den skjulte, men også sagaen om Ziskind-familiens historie i Russland, USA og Vietnam - og en verden hinsides verden. Handlingen i romanen pendler elegant mellom nåtid og fortid og en verden utenfor tiden. Her er familiesaga og kjærlighetshistorie, kunstkrimmysterie og jiddisk mystikk. Dara Horn er en forfatter som kan kunsten å formidle kunnskap, innsikt og underholdning.

Forfatter(e):