Article image

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253037721
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2015
Sideantall: 180
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Jon Rognlien
Orginalens tittel: L'ultimo dei vostiachi

Den siste vostjakeren

Som gutt vokser Ivan opp i en sibirsk gulag. Etter å ha sett sin far bli brutalt drept, sier han ikke ett ord de neste tjue årene. Når gulagen til slutt åpnes og han kan vende hjem, oppdager han at han er alene – den siste i en eldgammel stamme av jegere og sjamaner, vostjakerne. Ivan streifer om i villmarken uten annet selskap enn ulveflokkene og trommen sin av reinsdyrskinn. Men når han blir funnet av den eventyrlystne lingvisten Olga, møter han endelig noen som kan forstå hva han sier. Det viser seg at mens den sensasjonelle oppdagelsen av den siste vostjakeren er et lykketreff for noen, er han et brysomt problem for andre – en komplikasjon som må ryddes unna for enhver pris. 

Med Den siste vostjakeren har Diego Marani på ny skrevet en helt usedvanlig roman om identitet, språk og historie fra Europas ytterkanter, med sin uforlignelige blanding  av sprelsk humor og alvor. 

 

 

Omtaler

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Burlesk og morsom."

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

 

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Det er absurd underholdende, fantasifullt, morsomt og helt spinnvilt."

Solgunn Solli, Altaposten

 

"Noe av det mest underholdende og originale jeg har lest på lang lang tid."

Cathrine Krøger, Dagbladet

 

"Enda en fornøyelig, meningsfylt roman fra en italiensk mester."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

 

"Et utdødd språk blir opphav til en serie av hendelser som ender i begivenheter som best kan beskrives som burleske."

Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

 

"Ein kan læra mykje om språk av å lesa denne romanen, og om korleis språket er knytt til individet."

Odd W. Surén, Dag og Tid

 

«Maranis fascinasjon for språk, og for forstummingen av språk i særdeleshet, gjennomsyrer denne fengslende boken … Dels mordmysterium fra arktiske strøk, dels språkstudium, dels norrøn saga – men krydret med sin egen form for modernitet, magi og humor – og dels en fremmaning av den arktiske villmarken, så løfter Maranis roman fram hans ekstraordinære evner og kunnskaper.» 

SYDNEY MORNING HERALD / AGE

 

«Da jeg anmeldte Ny finsk grammatikk, dristet jeg meg mot å bruke ordet "genial" for å beskrive Marani. Jeg gjør det på nytt nå.»
GUARDIAN


«Av italiensk litteratur i oversettelse fins det ingen viktigere som utgis nå. Dette er en vakker, intelligent og morsom roman.»
ITALIA MAGAZINE


«Et berg-og-dalbaneritt som river leseren med seg gjennom passasjer av mørke, lystighet, grusomhet, ømhet og det nesten grovt vellystige … det er noe her for nesten hvem som helst.»
PEN

Bla i boka

Forfatter(e):