Kjell Westö: Den svovelgule himmelen

Kjell Westö: Den svovelgule himmelen

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253039572
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2017
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Krogstad, Erik
Orginalens tittel: Den svavelgula himlen
Materiell:

Den svovelgule himmelen

En episk fortelling om vennskap, kjærlighet, drømmer og håp fra vinneren av Nordisk Råds litteraturpris 2014

I 1960- og 70-årenes Helsingfors vokser en ung gutt opp i skyggen av den velstående Rabell-familien, som har et staselig sommersted i nærheten av hans egen families enkle feriehytte. Han blir venn med den jevngamle Alex, men oppdager snart at det ligger mye under Rabell-familiens vellykkede overflate. Etter hvert vokser det fram et sterkt, men opprivende kjærlighetsforhold mellom ham og Alex’ lillesøster Stella. Gjennom årtiene fortsetter de to å kretse rundt hverandre, uten å klare verken å velge eller å velge bort kjærligheten.

 

Den svovelgule himmelen strekker seg fra barndommens solblekte minner til vår tids voksende mørke. Det er en mesterlig fortelling om hvordan kjærlighet og vennskap oppstår og utvikles over tid, men også om hvordan vi preges av kjønn, klasse og tiden vi fødes inn i – en episk skildring av generasjoner og familiebånd, drømmer og håp, fra vinneren av Nordisk Råds litteraturpris 2014.

 

Omtaler

terningkast_6 liten flat.jpg

Han er en storartet forteller som på stilsikkert vis, ikke uten nostalgi og sentimental patos, bygger opp en troverdig, fengslende livshistorie basert på et mangfoldig persongalleri, ledige dialoger, naturpoetiske klanger, urban detaljrealisme, tidsriktige referanser og dramatiske hendelser av ulike slag. 

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

 

terningkast_6 liten flat.jpg

Gjennom de siste par tiårene har Westö etablert seg som den fremste finlandssvenske forfatterstemmen, med en godt utviklet evne til å bygge episke historier med lukt og farge. Det lykkes han til fulle med også her, og spesielt skildringen av de første årenes kompliserte vennskap mellom fortelleren og Alex er en fryd å lese.

Leif Gjerstad, BOK365

 

Mirakuløse portretter i Kjell Westös svimlende roman.

Aftonbladet

 

Storslagen roman fra Helsingfors … en episk fortelling som gjør at man får tilbake troen på den klassiske romanen som kunstform.

Dagens nyheter

 

Kjell Westö er og blir en av våre store episke fortellere.

Expressen

 

Mesterlig gjennomført og full av humor.

Hufvudstadsbladet

Forfatter(e):