Tommi Kinnunen: Der fire veier møtes

Tommi Kinnunen: Der fire veier møtes

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253038391
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2016
Sideantall: 308
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Turid Farbregd
Orginalens tittel: Neljäntienristeys

Der fire veier møtes

terningkast_5 liten flat.jpg "Tommi Kinnunnen er et uvanlig sterkt språklig talent. Han gnistrer, enten han gjengir sviende dialoger, maler kraftige tidsbilder eller dreier intrigen i uventede retninger."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

 

I ei lita bygd i det nordlige Finland skiller den unge jordmora Maria seg ut og blir gjenstand for folkesnakk. Hun er selvstendig, forsørger seg selv, og får datteren Lahja utenfor ekteskap. Senere får også Lahja et barn utenfor ekteskap. Men hun ønsker ikke å leve livet alene, slik som moren, og gifter seg med Onni. Etter andre verdenskrig vender Onni hjem som en helt. Men han finner seg ikke til rette i ekteskapet, og søker seg stadig vekk. Mange år senere bor Lahja alene i det store slektshuset sammen med yngstesønnen og hans familie – i et hus der alt forblir usagt. Til slutt blir det svigerdatteren Kaarina som finner svarene på familiens mange fortielser og løgner. 

I denne originale og sterke finske slektsromanen skildres Maria, Lahja, Kaarina og Onnis liv fra 1890-årene og nesten fram til i dag med en sjelden innlevelse og kraft. På sinnrikt sett viser den fram de rommene vi bygger for oss selv, for familiene og drømmene våre.

 

Bla i boka

Omtaler

 terningkast_6 liten flat_25x25.png "Der fire veier møtes sitter i etter endt lesing. [Kinnunen] får deg til å tenke gjennom hvorfor vi gjør som vi gjør sammen med andre mennesker, og kanskje spesielt i ens egen familie."

Anette Os, Fædrelandsvennen

  

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "En bok som ikke kan unngå å gjøre inntrykk på leseren ... Kinnunen har en egen intensitet i språket, en følsomhet i skildringene og en varhet i situasjonene som løfter denne boken langt ut av triviallitteraturens dyp."

Sindre Hovdenakk, VG

 

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Unikt formidlet slektskrønike fra eksotisk, men likevel hjemmevant miljø gjennom forrige århundre."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

 

"Løsningen i historien er nesten vel ibsensk konstruert, men har både historisk og psykologisk forankring, i en roman som er like velkomponert som den er virkningsfull. Sånn skal det gjøres."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv
 
 
"En sterk og bemerkelsesverdig debut ... Kinnunen er annerledes, definitivt. Korte kapitler, tydelige scener og en ekstremt realistisk tilnærming. Samtidig har han et usedvanlig øre for det usagte"

Rune Hallheim, Aftenposten

 

"Skarp, scenisk familieroman .... en slags verbal sudoku, der loddrett og vannrett først stemmer når [leseren] får satt sammen alle bitene.En bevegende roman om de nære ting, om krise, krig og kjærlighet."

Janneken Øverland, Klassekampen

 

"En enestående fortelling fra det nordlige Finland"

Anine B. Edvardsen, Østlandsposten

 

terningkast_6 liten flat_25x25[1].png «Fra første linje i sin fenomenalt flotte debut griper finske Tommi Kinnunen leserne sine akkurat der hvor huden er tynnest … Det er eminent godt gjort og befriende blottet for overfortolkninger eller unnskyldninger.»

Jyllands-Posten 

 

«Der fire veier møtes skildrer på flott vis en families hemmelighet gjennom generasjoner … Denne begavede finske fortelleren har funnet en form som passer så fint til stoffet sitt at man blir suget inn i det, som om man aldri hadde hørt om en slik familie før.»
Politiken

 

«Det tar bare noen få sider før du får følelsen av at du har noe enestående i hendene; så snart du har nådd slutten, er du overbevist om at det er tilfellet. Det er sjelden en roman-debut er så kraftfull og stilsikker.»

Helsingin Sanomat

 

«Aldeles fremragende»

Weekend-avisen

 

Forfatter(e):