Dobbeltspill i sjeledypet

Pris:
149.00
ISBN: 9788253028903
Utgivelsesår: 2006
Status: Ukjent
Sideantall: 377
Innbinding: h
Oversatt av: Toril Hanssen
Originalens tittel: Lying on the coach

Dobbeltspill i sjeledypet

"Dobbeltspill i sjeledypet" er en skarpsindig og underholdende roman om moderne psykoterapi - med skjerpet blikk på psykiaterens rolle når ære, penger og sex står i fokus.

Scenen er San Francisco på 1990-tallet, der terapimarkedet er stort og terapiformene mange. Seymour Trotter, en eldre og høyt respektert psykiater, prøver å sette grenser overfor en kvinnelig pasient som stadig bryter dem. Marshal Streider, en streng og ærekjær psykoanalytiker, kjemper mot all forandring av teori og praksis. Han er urokkelig - helt til han faller. I sentrum for fortellingen står Ernest Lash, en psykiater som selv går i analyse hos Marshal Streider, men som bryter med ham fordi han er uenig i psykoanalysens strenge regler. Han bestemmer seg for å eksperimentere med en helt ærlig og åpen terapi. Problemet er bare at den første klienten er en kvinne som møter ham med et helt annet utgangspunkt enn åpenhet og ærlighet - hun har sine egne planer.

Irvin D. Yalom er selv professor i psykiatri, med et kritikerrost forfatterskap både innen faglitteratur og skjønnlitteratur.

Forfatter(e):