Drapet på kommandanten. Bok 2

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253040844
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2019
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Kaminka, Ika og Larsen, Yngve Johan
Orginalens tittel: 騎士団長殺し (Kishidanchogoroshi)

Drapet på kommandanten. Bok 2. En metafor forflytter seg

Den 36-årige portrettmaleren er fullstendig oppslukt av maleriet «Mordet på kommandanten». Funnet av maleriet har åpnet en revne i virkeligheten, og en rekke surrealistiske hendelser inntreffer. Bjellene ringler atter en gang fra det dype hullet i skogen, og ideen som materialiserte seg i bok 1, gir portrettmaleren flere ledetråder. Han må nå våge seg ut på en reise til en underverden med illevarslende dobbeltmetaforer. Men hvorfor hjemsøkes tankene og drømmene hans stadig av ekskonen Yuzu? Og hva med lillesøsteren Komi, hvis stemme kaller på ham fra de dødes rike? Et attentatforsøk i Wien etter andre verdenskrig synes også å spille en rolle, og den navnløse hovedpersonen er nødt til å fullende sirkelen. Alt ser ut til å henge sammen på tvers av tid og rom i Murakamis nye storverk om kjærlighet og ensomhet, krig og kunst. Underveis hylles yndlingsforfatterne Scott Fitzgerald, Raymond Chandler, Fjodor Dostojevskij, Franz Kafka og Marcel Proust.

Omtaler

terningkast_5 liten flat.jpg «Befriende fantasirik. Murakami har denne helt egne evnen til å skape uforglemmelige scener og forbindelser mellom verdener.»
Gabriel M. Vosgraff Moro, VG

terningkast_5 liten flat.jpg «Sjelden er den japanske mester så til de grader på hjemmebane som i sonen mellom den faktiske, håndfaste verden og den immaterielle. Bak sitt stille opprør mot det japanske strebersamfunnet, sin pratsomhet, sin slentrende stil, sine referanser til europeisk populærkultur, fremstår Drapet på kommandanten som en allegori over en av de mest levedyktige hjørnesteinene i vestlig kultur, frelsesmyten.»
Fartein Horgar, Adresseavisa

«Alle fortjener en dose Murakami i julepresang. Og årets dose er ruvende, hele to tykke bind med lettflytende prosa. Man kan risikere å bli overmett. Eller gi seg hen og la se forføre av denne forfatteren, som i «Drapet på kommandanten» varter opp med alle sine særheter og surrealistiske påfunn.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Forføreren Murakami. Drapet på kommandanten. Bok 2 av Haruki Murakami er en gavepakke til alle hans forelskede lesere.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Det gåtefulle og det meningsløse parerer hverandre elegant i japanske Haruki Murakamis forfatterskap. Også i det avsluttende bindet av Drapet på kommandanten
Jørgen Johansen, Berlingske

«Ikke mange nålevende forfattere skriver bedre og mer åndfullt enn Murakami … Med Drapet på kommandanten er Haruki Murakami tilbake på toppen med et storverk som trekker linjer tilbake til nøkkelromanene Trekkoppfuglen og Kafka på stranden
Christian Møgeltoft, Jyllands-Posten

 

 

 

Forfatter(e):