Dynamitt i borehullene

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253042541
Status: I salg
Utgitt år: 2021
Innbinding: Innbundet

Dynamitt i borehullene

Trondheim Faglige Samorganisasjons historie 1870–2020

Dynamitt i borehullene forteller historien til Trondheim Samorganisasjon gjennom ni gripende personlige beretninger fra 1870-årene og fram til i dag. Kampen for solidaritet og rettferdighet har i flere tilfeller blitt en kamp på liv og død.

Vi følger unge og kampvillige aktivister som allerede i 1880-årene lot seg inspirere av de revolusjonære pionerene i amerikansk fagbevegelse i deres kamp for 8-timersdagen og senere av den russiske revolusjonen.

Historien til Trondheim Samorganisasjon har siden stiftelsen i 1910 vært preget av kampen for å gjennomføre et eget faglig program. Dette er en praksis som er blitt holdt levende helt opp til våre dager.

I 1918 vant de radikale ideene fra byen ved Nidelva fram på landsbasis både i fagbevegelsen og i Arbeiderpartiet. På 1930- og 40-tallet stod Samorganisasjonens medlemmer i første rekke i kampen mot fascismen, og i dag har LO i Trondheim gjennom Trondheimskonferansen blitt en ledende kraft i den faglige opposisjonen rettet mot høyresidas økonomiske liberalisme og angrepene på den norske velferdsstaten.

Den 26. mai var det lansering på Litteraturhuset i Trondheim. Du kan se opptak av lanseringen her

 

OMTALE

terningkast_5 liten flat.jpg «Gjennom nærmere 600 lettleste sider får leserne et omfattende innblikk i solidaritet og rettferdighet. Denne boken er interessant ned i hver minste detalj, og rikt bildegalleri gjorde den mer fengende ...  Et kapittel jeg kan anbefale er det som tar for seg perioden under krigen. Det var faktisk like spennende som en krimbok»
Simen Ingemundsen, Randaberg24

Forfatter(e):