EDEN_forside

Pris:
429.00
ISBN: 9788253044217
Status: I salg
Utgitt år: 2024
Sideantall: 208
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Tone Myklebost
Orginalens tittel: Eden

Eden

Vinner av den islandske bokhandlerprisen 2022

Møt Alba.        
Singel språkviter med fast jobb på universitetet.        
Bereist og belest med livet på stell.        

Eller?        

Da Alba brått befinner seg i en metoo-storm i Reykjavík, sier hun opp både jobben og leiligheten og flytter på landet. Her håper hun å gjøre bot for klimaavtrykket sitt ved å plante tusenvis av trær og etablere en paradisisk hage. På den nærmest treløse øya Island er dette ingen enkel sak, men Alba planter likevel trossig tre etter tre i den golde jorda. Samtidig dras hun, delvis mot sin vilje, inn i det lille lokalsamfunnet. Bøkene hennes om språkvitenskap selger som varmt hvetebrød på gjenbruksbutikken, og snart er Alba blitt islandsklærer for en gruppe flyktninger. Slik kommer unge Danyel inn i livet hennes.        

Eden er en underholdende, klok og medrivende roman om alt fra metoo og klimautfordringer til utdøende språk og lengselen etter fellesskap.

 

Omtale

«Mest imponerende er likevel hvordan forfatteren klarer å dyrke (!) fram en fortelling som binder sammen det lille og lokale islandske med de globale og altomfattende klimaendringene. ... 'Eden' er oversatt av Tone Myklebost, som i en årrekke har vært sentral i å bringe islandsk skjønnlitteratur til oss som må nøye oss med norsk som hovedspråk. Nok en gang briljerer hun med sin oversettelse av en bok som er svært avhengig av de språklige detaljene for å gi mening.»
Mímir Kristjánsson, Klassekampen

«Under dei fleirtydige historiene i Eden ligg ein utopi om at det går an å bli ein betre versjon av seg sjølv, gjennom å svare med gode gjerningar. Det er direkte oppbyggeleg. Og nei, eg er ikkje ironisk.»       
Marta Norheim, Morgenbladet  

Terningkast 6.png «Eden er en uovertruffen roman om å tilpasse seg en verden i uforutsigbar endring.»       
Jyllands-Posten 

Terningkast 6.png «Denne romanen har en sjeldent magisk innvirkning.»       
Berlingske