Haruki Murakami: Elefanten som forsvant

Haruki Murakami: Elefanten som forsvant

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253039213
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2017
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Kaminka, Ika og Tørring, Magne

Elefanten som forsvant

"Å lese Haruki Murakamis beste noveller er å sitte lunt og se ubehagelig klart."

DAGSAVISEN, Turid Larsen

Fortellingene i Elefanten som forsvant utspiller seg som oftest i hverdagens velkjente miljøer, mot realistiske kulisser av villaforsteder, bakgater og kontorlandskap. Men det er en verden som slår sprekker, der det usannsynlige og hemmelighetsfulle lett kan bryte inn og forstyrre både fornuften og ro og orden.

En gammel elefant og mannen som passer den forsvinner sporløst, noe som også forrykker balansen i den betraktende fortellerens tilværelse. En mann oppdager at livet hans er i ferd med å invaderes av små tv-mennesker. Et ungt par føler seg nødt til å dra ut i det nattestille Tokyo for å rane et bakeri. Og hva kan skje, eller ikke skje, når man en vakker aprilmorgen treffer den hundre prosent perfekte jenta på gata?

Med humor og stor oppfinnsomhet skildrer Murakami fantasiene og drømmene som trives i skyggen av vaner og rutiner. Han har et skarpt blikk for samtidens mer absurde sider, men fortellingene preges også av et smittende vemod over tidens gang og over de kjærlighetstapene som følger med livet. Elefanten som forsvant viser oss en verden der grensen mellom virkelig og uvirkelig hele tiden forskyves – en verden som til forveksling likner vår egen.

Novellene i Elefanten som forsvant er skrevet i perioden 1980–1991, og er blant Murakamis mest kjente og viktigste fortellinger. Noen har vært en inspirasjonskilde til senere store romaner, og flere har vært filmatisert og dramatisert.

 

Omtaler

Terningkast 5 "En samling noveller der forfatteren tar leseren med seg inn i det som best kan forklares som parallelle univers. Noen ganger kan forfatterens underfundigheter påkalle humoren -som i novellen Lederhosen. Andre ganger tenderer han mot det heslige og groteske, som i novellen Den dansende dvergen."

Jan Åge Fiskum, Trønder-Avisa

 

"Anbefales til undring og fornøyelse."

Bård Hauge, DAGEN

Forfatter(e):