1271

Pris:
296.00
Førpris: 338.00
ISBN: 9788253027647
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Agnete Øye
Originalens tittel: The colour

Fargen

Rose Tremain

"Fargen" er en historisk roman med handling lagt til gullrushet i New Zealand midt på attenhundretallet. Harriet og ektemannen Joseph har kommet til landet for å søke lykken som nybyggere, sammen med Josephs mor Lillian. Men når gullfeberen griper fatt i Joseph, drar han fra de to kvinnene. Etter hvert må Harriet søke lykken på egen hånd i New Zealands ville vest.
"Fargen" er en roman om å søke lykken, tape den og finne den et annet sted. Handlingen foregår i New Zealand midt på attenhundretallet, der gullrushet førte tusenvis av mennesker til vestkysten, villige til å risikere livet ”i håp om å finne noe”.

Harriet og hennes ektemann Joseph har kommet fra England til New Zealand som nybyggere, sammen med Josephs mor Lillian. Alle har hemmeligheter de ikke vil avsløre og lidenskaper de ikke kan uttrykke. Da gullfeberen også når Joseph, kan ingenting holde ham igjen. Han flykter og overlater de to kvinnene til et nybyggerliv som knapt er kommet i gang. Men da alt går i stykker for Harriet, reiser hun seg og drar selv i retning gullet for å følge sine egne drømmer.

"Fargen" er den anerkjente og bestselgende britiske forfatteren Rose Tremains første bok på norsk.

Presse

”Gull mellom to permer”
Berit Kobro, VG

”Først og fremst er Tremain en god forteller i besittelse av et språk med uendelige valører.”
Vigdis Ofte, Stavanger Aftenblad

”Det er en eventyrlig bok, modig i sine bilder, dypt bevegende, alltid overraskende, full av kraft, og overbevisende.”
The Independent

”En pageturner som også er slående vakker.”
Kirkus

Forfatter(e):