Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte pocket

Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte pocket

Pris:
179.00
ISBN: 9788253038544
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2016
Innbinding: heftet
Oversatt av: Tone Formo
Orginalens tittel: Because it is bitter, and because it is my heart

Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte

terningkast_6 liten flat.png "Som alltid i Oates’ i dobbel forstand store romaner er en ivrig etter å vende sidene samtidig som en frydes over hennes elegante, lettflytende språk og poetiske bilder. Og sitter igjen med en historie en ikke blir ferdig med - som gir dyp innsikt."

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisa

En viktig roman om vold og kjærlighet fra en av USAs mest betydelige forfattere.

Raseskillet står sterkt i 1950-årenes USA, og fører ofte til eksplosive episoder - også i den lille industribyen Hammond i staten New York, der den hvite jenta Iris Courtney og det svarte basketballtalentet Jinx Fairchild vokser opp.

En sen kveld, i forsøket på å beskytte Iris mot et overfall, dreper Jinx en hvit mann - med Iris som eneste vitne. Den tragiske hendelsen knytter et hemmelig bånd mellom de to, som bygger på like deler tiltrekning, frykt og skam. Det vil følge dem gjennom livet og endre den veien de velger å gå.

Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte er blitt kalt et mesterverk innen den realistiske samtidslitteraturen, og er en av de aller beste fra Joyce Carol Oates' rikholdige rekke med romaner.

Forfatter(e):