1606

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253030913
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Innbinding: h
Oversatt av: Dag Biseth

Globalisering som virker

Joseph E. Stiglitz

Å være for eller mot globalisering er en tilbakelagt problemstilling, mener den tidligere sjefsøkonomen for Verdensbanken, Joseph Stiglitz.
- Vi må drive globaliseringen i ønskelig retning. Spillereglene er laget for å forfordele industrilandene. Reglene kan og bør endres, ifølge Stiglitz.

Å være for eller mot globalisering er en tilbakelagt problemstilling, mener den tidligere sjefsøkonomen for Verdensbanken, Joseph Stiglitz, men vi må drive globaliseringen i ønskelig retning. Han hevder at overlatt til seg selv skaper markedet rike land, men fattige mennesker. Spillereglene er laget for å favorisere industrilandene. Reglene kan og bør endres, ifølge Stiglitz, som deler oppfordringen fra World Social Forum "En annen verden er mulig". De konkrete temaene Stiglitz behandler er rettferdig handel, patentregimer, globale ressurser, særlig energi, miljøspørsmål, de multinasjonale selskaper, de fattige lands gjeldsbyrde, reformering av Global Reserve System og demokratisering. Han kommer med forslag til hvordan ting kan rettes opp, og hvilke endringer i de institusjonelle strukturerne som er nødvendige for å styre globaliseringen i ønsket retning. Stiglitz er nå professor ved Colombia-universitetet. I 2001 mottok han Nobel-prisen i økonomi.

Forfatter(e):