Guden for små ting

Guden for små ting

Pris:
179.00
ISBN: 9788253039978
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Stokke, Ragnfrid
Orginalens tittel: The God of small things

Guden for små ting

I den lille byen Ayemenem i den indiske delstaten Kerala bor den syrisk-kristne familien Kochamma, med de toeggede tvillingene Rahel og Estha. De vokser opp mellom syltetøy og pickles i sin blinde bestemor Mammachis fabrikk, i et politisk turbulent Kerala. Samholdet mellom søsknene er sterkt. Men en dag i 1969 snus verden på hodet, og de lærer at alt kan endres på et blunk, at liv kan vris i vonde retninger og til og med ta slutt, slik at ingen ting kan bli det samme igjen.

Guden for små ting er en storslagen familie- og kjærlighetshistorie med det indiske kaste- og klassesamfunnet som klangbunn. Romanen ble en umiddelbar suksess da den utkom i 1997. Den ble tildelt den prestisjetunge Bookerprisen, er oversatt til over 40 språk, og er kåret til en av 1990-årenes ti viktigste bøker.

Omtaler

Arundhati Roys Guden for små ting har gjort denne leseren takknemlig. Takknemlig for at det finnes store historier som fremdeles kan fortelles … Alt er med, intet er utelatt. Uten lengsel etter mer, fullstendig tilfredsstilt.

Ingrid Stensland, Klassekampen

 

En ambisiøs roman må oppfinne sitt eget språk, det gjør denne.

John Updike, New Yorker


Det er sjelden man finner en bok som så effektivt kutter gjennom nasjonalitetens, kastens og religionens stoff og blottlegger det grunnleggende menneskelige … En sensasjonell roman.

Daily Telegraph


En ganske forbløffende roman etter enhver målestokk – bred i historisk omfang, følelsesmessig klok og vidunderlig skarpsindig og finstemt. 

Economist

Forfatter(e):