2016

Pris:
149.00
ISBN: 9788253036885
Utgivelsesår: 2014
Status: Utsolgt
Sideantall: 352
Innbinding: h
Oversatt av: Kia Halling
Originalens tittel: The Healing

Helbredelsen

Jonathan Odell

En medrivende, varm og rystende fortelling om frihet og håp

På Satterfield-plantasjen sørger fru Amanda over tapet av sin eneste datter. Omtåket av sorg tar hun et nyfødt slavebarn til seg og gir det navnet Granada. Granada vokser opp som fruens leketøy, uvitende om familien sin og hvor hun kommer fra – inntil slavekvinnen Polly Shine ankommer plantasjen. Polly er kjøpt for å kurere slavene for en mystisk sykdom, og når hun lykkes over alle forventninger, begynner ting å endre seg. Granada sparkes ut av hovedhuset og tas inn hos Polly som hennes lærling. Og snart begynner det å hviskes om Friheten … Sytti år senere sitter gamle Gran Gran og forteller sin historie – og avslutningen på fortellingen kan vise seg å bli en helt annen enn hun ventet.

Jonathan Odell har skrevet en utrolig spennende og rørende fortelling om sterke kvinneskjebner, kjærlighet og strid i et Sørstatene før og etter frigjøringen, i samme ånd som Mississippi og Barnepiken. En sjeldent medrivende, varm og rystende roman om frihet og håp

Presse


"Det finnes bøker som får deg til å juble og ta frem alle superlativene. Dette er en slik bok!"
Liv Gade, Litteratur i Vestfold

"Helbredelsen byr på en sterk historie, gammel overtro og inspirerende forhold mellom mennesker. Den er oppslukende."
brabok.no

"En av de beste bøkene jeg har lest i år. Store ord, Ja, jeg vet, men hva i all verden skal toppe dette?"
Beathesbokhylle, bokblogger

"Boken er den beste jeg har lest på lenge. Lærte mye om slaveriet som jeg ikke viste fra før. Bla.a. rangordningen blant slavene. Husslaver og sumpslaver. Dette er en bok jeg aldri vil glemme!"
Wenche Larsen, Norli Ski

"Dette er en varm og fengslende oppvekstroman. Det er beskrivelser som gjør at du nesten kan lukte sumpen og se for deg denne enorme plantasjen full av slaver. Og hovedpersonen dolker deg i ryggen akkurat når du er blitt så godt kjent med henne at du tror du kan stole på henne. Jeg likte denne boka veldig godt."
Lise Hansen, Bokhuset Libris, Jekta Storsenter

"Boken var veldig godt beskrevet. En ble helt revet med i historien. Jeg ønsket nesten at den ikke tok slutt."
Marit Bjerke, ARK Torvbyen

"Rørende fortelling, som ga meg mye ny kunnskap om slavetida i USA! Kari Aarø, Fagbok Ålesund"
Amerikansk historie til å lære av... The Healing tar oss inn i en verden vi ikke ville være i stand til å se med egne øyne. Det er mye visdom i denne boken.Boken kan ha litt samme effekt som “The Help”, noe som jeg er sikker på at forfatteren hadde i tankene.En veldig opplysende og gripende lesning.
Kenneth Gjertsen, Norli Galleriet

"Da jeg begynte å lese, tenkte jeg at dette var en bok som føyde seg inn i rekkene av alle de nye bøkene som den siste tiden har kommet ut, med sørstatene som tema. Det gjør den for så vidt også, men denne har så mye, mye mer. Den er intens, hjerteskjærende og hjertevarm – og spennende! Egentlig har jeg lyst til å lese den enda en gang, kjenner jeg….og det gjør jeg nok også. I mellomtiden skal jeg anbefale den til alle på min vei! "
Line Bakke Fjær, Rørvik Libris

"Denne sørstatsromanen er helt nydelig. Man hensettes i en tilstand der man flyter inn i handlingen som vann i et nytt elveløp."
Trude Cecilie Næss, Norli Solsiden


"Historien er vakker og spennende. En sterk historie om ei tid jeg har lest lite om. Denne boken har havnet posen til flere kunder allerede."
Lise Mari Nordli, Norli Harstad

"En utrolig flott bok. Jeg lot meg fascinere av huset som Granada kom til som liten baby, en helt annen verden enn ute på slavemarkene. Jeg klarte ikke slutte å lese før siste side var slukt. Et herlig språk og driv i fortellingen. Vel verdt å lese."
Monica Bergsrud, Norli Vikersund

"Boka var jo helt fantastisk, den klarer jeg fint å selge og blir nok mange fremover. Det som var spesielt med boka var at den ikke var tåredryppende eller at man ble forbanna. Den var rett å slett spennende ,...En av de beste i den sjangeren."
Bente, Notabene Tunet

"Bare ett ord: FANTASTISK!"
Tina Bjørhus, Sis Bok

"En fantastisk bok. Vakker og velskreven. Skildrer personene så levende at man lager ansikter i hode når man leser. Mye visdom og sannheter, og en historie som ikke ligner på noe annet jeg har lest. En bok jeg gledet meg til å komme hjem til etter jobb for å kose meg med til kaffen!!!"
Monica Kolstad Gustavsen

Forfatter(e):