1562

Pris:
348.00
Førpris: 398.00
ISBN: 9788253029917
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Inger Gjelsvik

Hinsides svart

Alison Hart er synsk, og jobber som omreisende medium i sovebyene rundt London. Med seg på veien har hun den flintharde ”manageren” Colette. Hinsides svart er en stor, dyp og mangfoldig roman, suverent velskrevet og fryktinngytende morsom.

Den britiske forfatteren Hilary Mantel introduseres for norske lesere med Hinsides svart. Alison Hart er synsk, og jobber som omreisende medium i sovebyene rundt London. Med seg på veien har hun den flintharde ”manageren” Colette. Alison prøver å skjerme publikummet sitt fra åndeverdenens brutale sider, og byr dem stort sett på de hyggelige, trivielle meldingene de ønsker seg fra det hinsidige. Men seg selv kan Alison ikke skjerme. Hun hjemsøkes av spøkelser og ånder fra sin egen fortid. Verst av dem alle er Morris, som har samlet en gjeng med avdøde kjeltringer rundt seg – de samme mennene som gjorde barndommen til et mareritt for henne. Og jo mer Alison prøver å bli kvitt dem, jo verre blir de å ha med å gjøre. Hinsides svart er en stor, dyp og mangfoldig roman, suverent velskrevet og fryktinngytende morsom. Den ble innstilt til alle sentrale litterære priser i England (Booker, Whitbread, Orange).

Presse

"Tidenes spøkelseshistorie ... Hilary Mantel har greid å administrere dette mildt sagt sære opplegget slik at resultatet er blitt en intelligent, fascinerende, rystende, humoristisk og samtidig (hvem skulle ha trodd det mulig?) fullstendig troverdig roman, mesterlig komponert og gjennomarbeidet."
- Knut Faldbakken i VG, terningkast 6


"Romanen er innstilt til diverse litterære priser i Storbritannia. Det er ikke så vanskelig å forstå."
- Kjell Olaf Jensen i Aftenposten

Forfatter(e):