Hjelp vi har fått hage

Hjelp vi har fått hage

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253037776
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2015
Sideantall: 255
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Lene Stokseth
Orginalens tittel: Hjälp, vi har fått trädgård!

Hjelp, vi har fått hage!

Alt man trenger å gjøre - og ikke gjøre - som nybegynner i hagen

Det er deilig å ha en hage. Å kunne gå rett ut i det grønne, å spise middag under et epletre, å ha en gressplen å boltre seg på. Men hagen skal stelles også.

Denne boka er først og fremst skrevet for deg som er nybegynner i hagen og ikke aner hvordan du skal komme i gang. Men der står du, klar til å ta fatt, og kanskje har du innerst inne litt lyst også? Mange som har hatt hage en stund, er nesten like i villrede, de får dårlig samvittighet når våren kommer og tror de burde gjøre en hel masse, men hva egentlig?

Forfatteren av denne boka er journalist og mangeårig hageentusiast. Han har en befriende avslappet hagefilosofi og slett ikke fremmed for å fortelle hvordan du kan få en vakker hage med minimal innsats, enten du står der og må skape din grønne flekk fra bunnen av eller har overtatt en gammel hage. Det er egentlig ikke så vanskelig å stelle blomster, busker og trær. Poenget er at du skal trives, enten du vil jobbe mye eller lite, enten du vil konsentrere deg om et frodig og sjarmerende hjørne, drømmer om en magisk eventyrhage eller synes det er viktigst at den er ryddig og presentabel. Blir du lei, ta en pause og tenk på noe annet. Jobb med naturen og ikke mot den, sats på det som vil vokse hos deg og glem det andre, sier forfatteren..

Boka er gjennomillustrert med inspirerende og instruktive fotografier av Eva S. Andersson.

 

Filosofi for  å bli lykkelig i hagen:

•       Jobb med naturen, ikke mot den.

•       Sats på det som vil vokse hos deg, så slipper du mange problemer.

•       Innse at det ikke er farlig å gjøre noen feil.

•       Ta vare på det som kanskje allerede finnes.

•       Forsøk å like alt som kommer opp, selv om det kalles ugress.

•       Når du blir lei, ta deg en pause og gjør noe helt annet.

Omtaler

terningkast_6 liten flat_25x25.png "Ei bok som dette får meg til å trekke pusten og slappe av når jeg ser den gamle, overvokste hagen min"

Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

"Boka Hjelp, vi har fått hage fra Pax er en velsignet nykommer blant det velassorterte utvalget av hagebøker."

Drammens Tidende

 

Les om boka på: hage.no

 

"Dette er en flott bok! ... I denne boka prøver han å sette mot i de som har fått en hage «midt i fanget» og han bygger ned frykten for å mislykkes. Det er mange gode råd og forslag til enkle løsninger. ... – Det tar år å lage en hage – så da kan man jo gjerne ta det med ro og nyte arbeidet og ikke stresse – det gjør jo ikke naturen."

Bentebing, bokblogg

Forfatter(e):