1932

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253035840
Utgivelsesår: 2013
Status: Utsolgt
Sideantall: 340
Innbinding: ib
Oversatt av: Tommy Watz

Ikke alle drittsekker kommer fra Wien

Andrea Molesini

Familie, stridigheter og spionasje i første verdenskrigs Italia

Nord-Italia, november 1917: Mens første verdenskrig går mot slutten, blir familien Spada tvunget til å innlosjere fiendtlige tropper på familiens gods, først tyske, og deretter østerrikske. Sytten år gamle Paolo er nylig blitt foreldreløs, og bor sammen med besteforeldrene, tanten og to tjenestekvinner i det store huset. Etter hvert blir han rekruttert som medhjelper for godsets oppsynsmann, en italiensk etterretningsagent. Paolo vil gjøre en innsats for fedrelandet – men kanskje enda mer vil han gjøre inntrykk på den vakre og ville Giulia. Mens krigen spisser seg til, blir oppdragene stadig farligere. Og krigens regler og råskap skyver både vennskap og nåde til side.

Molesini gir oss et uforglemmelig portrett av en italiensk familie i en historisk brytningstid, der gamle skikker og sosiale mønstre står for fall. Skrevet i et presist, rikt og levende språk er dette en imponerende roman full av dramatikk, gryende kjærlighet og sterke personportretter, basert på virkelige hendelser.
 

Presse

"Heretter vil jeg ha øynene åpne for å få med meg flere bøker av dette slaget, for jeg kan ikke si annet enn at dette var en særdeles positiv overraskelse! … Boka anbefales – spesielt til de som liker historiske romaner og de som setter pris på at språket (og oversettelsen!) er blomstrende og presis.
Bokblogger, Berit
 
«En bok som hugger seg ut en plass i hodet ditt.» La Stampa  
«En storartet, munter og livsbejaende og på samme tid tankevekkende roman om et mørkt kapittel i historien.» Buchkultur
 

 

Forfatter(e):