1599

Pris:
338.00
ISBN: 978825303102
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Innbinding: ib

Ild fra Asker

Et portrett av Berit Ås

Hva er det med Berit Ås? Ild fra Asker er en livfull beretning om sosialpsykologen Berit Ås' innsats på ulike samfunnsarenaer. Hun er kjent som politiker, forsker og feminist, og for sin utrettelige kamp mot urettferdighet og undertrykking – lokalt og globalt. Dette er en gyllen anledning til å bli bedre kjent med unntaksmennesket Berit Ås.

Hva er det med Berit Ås? Ild fra Asker er den livfulle beretningen om hennes innsats på ulike samfunnsarenaer. Sosialpsykologen Berit Ås er kjent som politiker, forsker og feminist, og for sin utrettelige kamp mot urettferdighet og undertrykking – lokalt og globalt. Hennes forskning har alltid vært knyttet til politisk handling. Hun ble en sentral aktør i ”kvinnekuppet” i Asker kommunestyre, og skapte Kvinneuniversitetet. Hun var SVs første leder, stortingsrepresentant, en av lederne i Nei til EF og forkjemper for tverrpolitisk kvinnesamarbeid. Hun har reist jorda rundt som ”ambassadør” for miljø- og fredspolitikk, ofte ”forut for sin tid”. Mange forbinder Berit Ås’ navn først og fremst med de berømte hersketeknikkene, teorier om kjønn og makt. I denne boken forteller hun om hvordan de ble til. Teoriene er stadig aktuelle når det gjelder å avsløre maktmisbruk og kvinneundertrykking. Ebba Haslunds Ild fra Asker er en gyllen anledning til å bli bedre kjent med unntaksmennesket Berit Ås.

Presse

”Nært, usentimentalt og innsiktsfullt portrett av «urokråka» i norsk politikk, sosialpsykologen, forskeren, feministen og politikeren Berit Ås.”
- Turid Larsen, Dagsavisen

”Dette er en bok utenom det vanlige… den er god, lett å lese, og interessant.”
- Guri Hjeltnes, NRK P2

Forfatter(e):