1553

Pris:
261.00
Førpris: 298.00
ISBN: 9788253029856
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Knut Johansen

Inn med idiotene

Eller hvordan vi lærte å forstå verden

I 1982, da Kamran Nazeer var fire år, begynte han på en spesialskole for autistiske barn i New York. I dag har han en PhD i filosofi og jus og har en toppjobb som rådgiver for den britiske regjeringen.

I 1982, da Kamran Nazeer var fire år, begynte han på en spesialskole for autistiske barn i New York. I dag har han en PhD i filosofi og jus og har en toppjobb som rådgiver for den britiske regjeringen. Han kaller seg selv en høyt-fungerende autist, mens hans gamle lærer antyder at han kanskje ikke er autist lenger. I denne selvbiografiske boka oppsøker Nazeer sine tidligere klassekamerater fra spesialskolen for å se hvordan det har gått med dem. Boka handler særlig om fire av klassevennene: André, som er blitt dataingeniør; Randall, som er sykkelbud og skriver dikt; Craig, som er blitt taleskriver for amerikanske politikere; og Elizabeth, som begikk selvmord i 2002. Boka følger barna fra tiden på førskolen, og gir blant annet et innblikk i hvordan lærerne brukte lek til å utvikle språk, intuisjon og empati, og hjalp dem til å utvikle metoder og knep for å ikke trekke seg inn i seg selv, men klare å takle sosiale situasjoner. Dette er en velskrevet, bevegende og opplysende bok om autistenes verden og autistene selv - som verken er idioter eller genier, sier Nazeer, men mennesker som må jobbe ekstra hardt for å klare å delta i verden.

Presse

"Ei sorgmunter og personleg bok som tar eit kraftig oppgjer med mytane kring autisme. ... karakter 9 av 10"
- ABC Nyheter

"Forfatteren turnerer stoffet så elegant - dette er svært velskrevet - at leseren ikke behøver noen forhåndskunnskap for å henge med."
- Sten Inge Jørgensen i VG, terningkast 5

Forfatter(e):