Internatet

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043685
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Dagfinn Foldøy
Orginalens tittel: Інтернат

Internatet

Brennaktuell krigsroman fra ukrainske Serhij Zjadan

Da fiendtlige styrker invaderer nabobyen, drar den 35 år gamle læreren Pasja til internatskolen hvor nevøen Sasja bor, nå i okkupert område. Byen er forvandlet til et krigsinferno med fortvilte mennesker på flukt. Pasja må våge seg inn i kampsoner og trosse fiendtlige soldater, skuddsalver og minefelt for å finne nevøen, i det som utvikler seg til en stadig mer desperat kamp for å redde Sasja og få ham hjem. 

I sin siste roman skriver Zjadan om krigens humanitære omkostninger i opprørs- og krigsområdene i Øst-Ukraina. Serhij Zjadan ble nylig tildelt EBRD Literature Prize 2022 for romanen, for det som ifølge juryen er en «rå og overbevisende fortelling om en vanlig manns reise gjennom konfliktsoner for å komme seg hjem». 


Omtale

Terningkast 5.png «Man kan lett lese på seg gåsehud av Serhij Zjadans urovekkende roman Internatet
Morten Strand, Dagbladet
Les resten av anmeldelsen her

«Serhij Zjadan skriv sterkt og usminka om eit samfunn i oppløysing … Internatet er ein antikrigsroman av sjeldan kaliber [og] er med dette tilrådd på det sterkaste.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid
 

«Ukrainske Serhij Zjadans roman Internatet er en litterær bragd som tar oss på en reise gjennom krigens helvete … en historie som blander poetisk ettertenksomhet med en rastløs og livsviktig energi.»
Hilde Slåtto, Vårt Land

«Å lese romanen om denne ukrainsklæreren akkurat nå, samtidig som historiene til tusener av Pashaer fyller nyhetsstrømmen, er en unikt opprørende opplevelse som vi alle bør utsette oss for.»
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet. Anmeldelse basert på engelsk utgave.

«Zjadan formidler en marerittaktig, rå visjon av dagens Øst-Ukraina under beleiring fra russiskstøttede separatister. Med en dikters sans for det lyriske . . . avslører Zjadan et lands ødeleggelse og folkets lidenskapelige vilje til å overleve.»
Publishers Weekly

 

Les utdrag