Internatet

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043685
Status: Forventes utgitt 15.8.2023
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Dagfinn Foldøy
Orginalens tittel: Інтернат

Internatet

Brennaktuell krigsroman fra ukrainske Serhij Zjadan

Da fiendtlige styrker invaderer nabobyen, drar den 35 år gamle læreren Pasja til internatskolen hvor nevøen Sasja bor, nå i okkupert område. Byen er forvandlet til et krigsinferno med fortvilte mennesker på flukt. Pasja må våge seg inn i kampsoner og trosse fiendtlige soldater, skuddsalver og minefelt for å finne nevøen, i det som utvikler seg til en stadig mer desperat kamp for å redde Sasja og få ham hjem. 

I sin siste roman skriver Zjadan om krigens humanitære omkostninger i opprørs- og krigsområdene i Øst-Ukraina. Serhij Zjadan ble nylig tildelt EBRD Literature Prize 2022 for romanen, for det som ifølge juryen er en «rå og overbevisende fortelling om en vanlig manns reise gjennom konfliktsoner for å komme seg hjem». 


Omtale

«Å lese romanen om denne ukrainsklæreren akkurat nå, samtidig som historiene til tusener av Pashaer fyller nyhetsstrømmen, er en unikt opprørende opplevelse som vi alle bør utsette oss for.»
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet. Anmeldelse basert på engelsk utgave.

«Zjadan formidler en marerittaktig, rå visjon av dagens Øst-Ukraina under beleiring fra russiskstøttede separatister. Med en dikters sans for det lyriske . . . avslører Zjadan et lands ødeleggelse og folkets lidenskapelige vilje til å overleve.»
Publishers Weekly