Jane-Eyre

Pris:
199.00
ISBN: 9788253042046
Status: I salg
Utgitt år: 2009
Sideantall: 472
Innbinding: Heftet med klaffer
Oversatt av: Stokke, Ragnfrid
Orginalens tittel: Jane Eyre

Jane Eyre

En av verdenslitteraturens store romaner

Jane Eyre – romanen om den store kjærligheten – er kanskje den mest leste engelskspråklige romanen gjennom tidene. Da den utkom i 1847, ble den straks omfavnet av leserne, og har alltid siden beholdt sin popularitet. Jane Eyre er en utviklingsroman og en kjærlighetsroman. Foreldreløse Jane vokser opp hos en følelseskald tante. Hun blir plassert på fattigskolen Lowood, der en nådeløs religiøs disiplin råder. Men Jane lar seg ikke knekke, og da hun får stillingen som guvernante på herregården Thornfield Hall, ser det ut til at lykken smiler til henne. I Mr. Rochester, herregårdens eier, møter hun den store kjærligheten. Det skal likevel vise seg at Thornfield Hall rommer mørke hemmeligheter.

«Jeg kan leve alene hvis selvrespekten og omstendighetene krever det. Jeg behøver ikke selge sjelen for å kjøpe lykke. Jeg har en indre skatt, som er medfødt og som kan holde meg i live hvis alle ytre gleder skulle nektes meg, eller bare tilbys til en pris jeg ikke har råd til å betale.» Fra boka.
 

OMTALE

«[…] her kan du med god samvittighet sette deg vel til rette i godstolen med en tåreperse, og i trygg forvissning om at du nyter en klassiker.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«[…] rett og slett underholdende, på den gode gammeldagse måten: med masse uhygge og romantikk.»
Nøste Kendzior, Nordlys

 

Forfatter(e):