1931

Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN: 9788253035819
Utgivelsesår: 2013
Status: Utsolgt
Sideantall: 300
Innbinding: ib
Oversatt av: Hilde Rød-Larsen

Jeg er forbudt

Anouk Markovits

Bevegende familiesaga i fire generasjoner

I Transilvania i 1939 blir fem år gamle Josef reddet fra jødeforfølgelsene av en kristen hushjelp. Noen år senere redder han selv den unge Mila fra å bli drept, og hjelper henne med å finne en ny familie hos rabbineren Zalman Stern. Der vokser Mila og Zalmans datter Atara opp som søstre og bestevenner. Men mens årene går og jentene blir eldre, beveger de seg i forskjellig retning. Mens Mila holder seg strengt til religionen, oppdager Atara bøkenes verden. Valgene deres truer det nære vennskapet. Og bakenfor ligger en hemmelighet som kan ødelegge den verdenen de kjenner til.

Jeg er forbudt følger fire generasjoners liv og skjebne, fra krigens Transilvania til etterkrigstidens Paris og våre dagers Brooklyn, USA. Det er en sterk og bevegende fortelling om familie og tilhørighet, og om hva som kan skje når kjærlighet både kan føre til samhold og redning – men også til fordømmelse og utkastelse.
 

Presse

"Ikke siden jeg på 1970-tallet leste Chaim Potoks kunstnerroman «Mitt navn er Asher Lev» har jeg lest en mer medrivende historie om jødisk liv og tro enn den som brettes ut i «Jeg er forbudt», den andre romanen til fransk-jødiske Anouk Markovits"
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad.

«Det er en både gripende, fascinerende og utrolig historie om oppvekstidetlukkede hasidiske samfunnet. Den gjør inntrykk.»
Vigdis Moe Skarstei, Adresseavisen

«Elegant og fengslende … den mesterlige fortellingen er stødig besatt med komplekse, ettertenksomme mennesker.» New York Times

«En fortelling som vil vekke gjenklang hos alle som har motsatt seg familiens forventninger for å finne sin egen vei i livet.» Oprah Magazine

«En lysende studie av liv og tap.» Sunday Telegraph

 

Forfatter(e):